Реклама / Ads
0| 3757 |09.01.2022 НОВИНИ

Йосиф Миладинов е най-добрият млад спортист. Не уважи награждаването

.
Йосиф Миладинов
Плувецът Йосиф Миладинов спечели първото място в анкетата на Viasport.bg за най-добър млад спортист на България за 2021 г. Той обаче не уважи церемонията по връчване на наградите, която се проведе в ЧУ „Свети Георги“, въпреки че си е в родния Пловдив. Наградата от негово име прие президентът на федерацията по плувни спортове Георги Аврамчев.
 

През миналата година Миладинов стана първият, записал олимпийски финал за мъжкото ни плуване, като се класира на 8-о място на 100 м бътерфлай в Токио 2020. Вицешампион е на Европа при мъжете в същата дисциплина и двукратен №1 на континента при юношите - на 50 и на 100 м бътерфлай от Рим. Освен това подобри рекорди, които го изпратиха в челото на световната ранглиста.

 

Той събра 1021 точки при гласуването, за да спечели приза за №1 при младите за втори път след 2019 г. Така Йосиф се изравни със своя колега в басейна Антъни Иванов, който също има две победи в анкетата за 2016 и 2017 г.

 

Втори с 860 точки в класацията се нареди щангистът Карлос Насар, който постигна най-големия си успех, когато гласуването вече бе започнало. В средата на декември 17-годишният роден в Червен бряг Насар триумфира със световната титла при мъжете в категория до 81 кг от шампионата в Ташкент, като подобри множество световни рекорди за различни възрастови групи. През 2021 г. Карлос спечели и сребърен медал от европейското първенство за мъже в кат. до 82 кг.

 

Призовата тройка допълни тенисистът Пьотр Нестеров с 522 точки. През 2021 г. 18-годишният варненец постигна забележителни успехи – стана европейски вицешампион за юноши до 18 г. на сингъл. Има второ място на двойки и 1/4-финал на сингъл в юношеския турнир на US Open, както и трето място по двойки на Ролан Гарос за юноши.

 

Златната десетка допълниха Александър Николов (волейбол), Александра Фейгин (фигурно пързаляне), Изабела Янкова (планинско колоездене), Уилиам Чолов (бокс), Калоян Левтеров (плуване), Константин Костадинов (баскетбол) и Радослав Росенов (бокс).

 

Националният тим по волейбол за юноши под 19 г. бе определен за Най-добър отбор при подрастващите за 2021 г. През изминалата година момчетата на треньора Мартин Стоев спечелиха сребърните медали от световното първенство в Техеран и балканската титла за младежи под 20 г. в Косово и стигнаха по безапелационен начин до купата в класацията с актив от 1040 точки.

 

В допитването до спортните журналисти точки получиха общо 6 отбора. По 50 точки получиха националният отбор по тенис за девойки до 14 г., който спечели сребърни медали от световното и европейско първенство, както и националният отбор по бокс за младежи до 17 г., спечели 4 медала от европейското първенство в Будва.

 

Освен тях гласове в допитването взеха националният ансамбъл по художествена гимнастика за девойки, националният отбор по футбол за юноши до 17 г. и националния отбор по естетическа групова гимнастика.

 

Капитанът на волейболистите Владимир Гърков получи купата за победител и благодари от името на целия отбор.

 

Селекционерът на волейболните национали до 19 г. Мартин Стоев заслужи приза за №1 при треньорите на подрастващи в анкетата на Viasport.bg. Това е второ негово отличие след 2019 г., когато изведе същите момчета (тогава до 17 г.) до второто място в Европа, а през 2021 г. ги направи и втори в света. Така Стоев стана първият специалист, избиран два пъти за най-добър треньор на подрастващи.

 

На церемонията бе връчен и първият приз на името на големия баскетболист Спас Натов, който получи легендата на женския ни баскетбол Юлия Стоянова за дългогодишната си работа и вдъхновението на стотици деца да се занимават с този спорт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3319 |31.07.2021 Йосиф Миладинов с осмо място на финала на 100 метра бътерфлай на Олимпиадата . 0| 3543 |30.07.2021 България с олимпийски финал по плуване след 33 години благодарение на Йосиф Миладинов . 0| 2884 |29.07.2021 Йосиф Миладинов ще плува на полуфинал на 100 метра бътерфлай в Токио . 1| 2860 |08.07.2021 18-годишният Йосиф Миладинов стана европейски шампион на 50 метра бътерфлай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads