Реклама / Ads
0| 4891 |09.02.2011 НОВИНИ

Искат постоянен арест за дясната ръка на Баретата

.
Софийска градска прокуратура поиска най-тежката мярка за неотклонение „постоянно задържане под стража" за Антон Савов - Тони Мамата, който е сочен за дясната тъка на Златомир Иванов - Баретата.
 

Според прокуратурата Тони Мамата и Мартин Станков - Рашо са ръководили организираната група на Баретата - „Фирмата", която се е занимавала с разпространение на наркотици в цялата страна.Това е тежко умишлено престъпление, изтъкнаха градските прокурори и допълниха, че престъпната група се характеризира с висока степен на организираност, добра структурираност и йерархичност.

Frognews.bg припомня, че Савов е сочен за от най-приближените на Златомир Иванов - Златко Баретата, който е обвиняем за престъпна група за разпространение на наркотици.39-годишният Антон Савов - Мамата се е явил днес следобед пред сградата на Главна дирекция "Криминална полиция", придружен от адвокатите си.Той бе обявен за общонационално издирване в началото на 2009 г. в качеството на обвиняем във връзка с организиране и ръководене на въоръжена престъпна група.

Антон Савов е въведен от служители на дирекцията в сградата и предаден на водещия разследващ полицай по досъдебното производство. Той има регистрации за извършени тежки криминални престъпления на територията на София и в страната.След 2-годишно укриване Савов вчера се предаде на органите на МВР.Представителите на СГП се позоваха на свидетелските показания на Тихомир Георгиев, Димитър Вучев - Демби и Марио Божков, които твърдят, че Баретата разчитал най-много на Тони Мамата и на Мартин Станков.

Престъплението, в което е обвинен, според прокурорите е с користна цел, а именно крупните суми от продажбата и разпространението на наркотични вещества.От СГП посочиха още, че престъплението е с висока степен на обществена опасност и е тежко умишлено. Освен това прокурорите изтъкнаха, че Тони Мамата се е укривал 2 години, въпреки че е бил обявен за общодържавно издирване. Има опасност той да извърши друго престъпление, ако съдът определи по-лека мярка за неотклонение, убедени са от СГП.

Адвокат на Антон Савов е Мариана Тодорова, която защитава и Златомир Иванов - Баретата. Малко преди защитата да посочи мотивите си за искането за по-лека мярка, делото беше закрито за журналисти. В залата бяха донесени няколко тома секретни материали.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 93| 5100 |09.02.2011 Цветанов: Сините искат Ал.Петров за вътрешен министър . 61| 5545 |09.02.2011 Сини и червени искат оставката на Цветанов . 0| 6650 |08.02.2011 Дясната ръка на Баретата се е предал в полицията . 2| 5483 |08.02.2011 Нашенци арестувани в Италия, изнудвали сънародници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads