Реклама / Ads
5| 6024 |03.06.2013 НОВИНИ

Искра Михайлова: Проблемите в екологията ще се решат с диалог

.
Искра Михайлова, министър на околната среда и водите
Конфликтите в екологията са между природозащитници и местните общности, затова ще се опитаме с диалог да изчистим противоречията. Нужен е диалог между всички групи - местните власти и екологичните организации, в които министерството да играе важна роля.
 

Това каза новият министър на околната среда и водите Искра Михайлова пред бТВ. Липсата на доверие е проблем - България има добро законодателство в областта на екологията, категорична бе тя.

Витоша не е достъпна, защото няма добре маркирани пътеки и места за почивка. Трябва да има промяна, но това не означава, че трябва там да бъдат строени хотели, обяви новият министър на околната среда и водите.

По отношение на лифта във Витоша екоминистърът каза, че може пълноценно да се използва природата, но без да се накърнява нейната цялост. Трябва разумно да се вземат решения и да съхранят природни забележителности, но те да бъдат достъпни за гражданите.

Казусът със строежа на лифта в Банско от „Юлен“ е първият, с който се занимавам, разкри тя. Въпросът е как ще се развива планинския туризъм и дали това ще бъде за сметка на строеж в защитени територии. За мен е от изключително значение да съхраним природата и решенията да не бъдат в ущърб, каза Михайлова.


МОСВ е амбицирано проектите за пречиствателни станции, които да спрат изливането на фекални води в морето да приключат в плановия период – края на 2015 г., каза министърът. Тя намекна, че ще се работи за отмяна на мораториума за проучвания на шистов газ. Трябва да се правят предварителни проучвания за това къде би било опасно да се правят проучвания за шистов газ и там да се забранява. Районът, в който се предполага, че ще се търси шистов газ е гъстонаселен, ниски подпочвени води и вероятността да се получи разрешение е минимално, каза Михайлова.

Искра Михайлова потвърди, че срещу нейния съпруг са водени две дела за дейността му по времето, когато е работил в ДФ "Земеделие". Вярвам, че името на моя съпруг ще бъде изчистено, а обвиненията към него отпадат едно по едно, заяви тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5162 |07.05.2013 Татяна Буруджиева обсъжда проблемите в областта на културата в Разград . 13| 6569 |02.05.2013 Екатерина Михайлова: Няма да се коалираме с БСП и ДПС . 12| 5560 |30.04.2013 Орешарски: Селското стопанство може да смекчи или да реши проблемите със заетостта . 56| 9122 |27.03.2013 Гамизов: Асен Василев замаскира проблемите в енергетиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads