Реклама / Ads
24| 3944 |15.12.2020 НОВИНИ

Искрен Веселинов: Една нация, формирана под Титовия режим, иска да присвои постиженията на българската цивилизация

.
Красимир Каракачанов и Искрен Веселинов
Проблемът е, че една нация, която е формирана под Титовия режим, желае да присвои постижения на българската цивилизация. България не може да приеме фалшификации на историята. Пътят на Република Северна Македония минава през истината.
 

Това заяви пред bTV зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. 


По думите му има политически формации, които насаждат малоценност у българите по спорните теми с Република Северна Македония. 


ФрогНюз припомня, че позицията на България спрямо историческите въпроси остана твърда, въпреки натискът от Брюксел. Страната ни наложи вето върху преговорната рамка за стартиране на преговори и по този начин блокира пътя на РСМ към ЕС - нещо, което бе един от приоритетите по време на германското председателство на Съвета на ЕС. 


“Ако за сръбската история сме терористи, то за българската история сме борци за свобода”, посочи Веселинов по повод начина, по който казуса се отразява в сръбските медии. 


“Ние чакаме македонските членове на историческата комисия да престанат да говорят клишета. Ние очакваме да признаят историческата истина за създаването на македонската националност. Историята на двата народа е обща. Искаме край на антибългарското говорене. Искаме като братя да участваме в изграждането на ЕС”, посочи още Веселинов.

 

Противоепидемичните мерки трябва да са плод на много сериозен налази и с тях не трябва да се прави политика, посочи още Веселинов.

 

"Чуваме здравните експерти каква е заплахата, но трябва да чуем и икономистите, и хората от сферата на образованието, които казват, че след третата седмица дистанционното обучение става неефективно. Ние ще застанем зад решенията, няма да търсим полза от едно или друга група. Не искайте от мен сега да кажа какво ще е становището ни“, уточни той.

 

"ВМРО ще предложи като мярка в подкрепа на затворения бизнес държавата и общините да опрощават или намаляват наемите на търговците, които не работят заради противоепидемичните мерки. Ще настояват и за промени в изискването да си бил изряден платец, за да можеш да отсрочиш плащането на кредит. Трябва банковата система да е по-гъвкава, особено към гражданите, каза зам.-председателят на коалиционния партньор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3225 |15.12.2020 „Правосъдие без каскет” за поредна вечер ще искат оставките на главния прокурор и ВСС . 11| 3234 |14.12.2020 Гореща точка: Беларус. Поредна порция арести след протестите срещу Лукашенко . 12| 3866 |13.12.2020 Лекар: Ние сме на една война. Лечението срещу ковид е малко ефективно . 4| 31978 |12.12.2020 Нито една софийска болница не е приела съпругата на лидера на БОЕЦ, въпреки, че е в много тежко състояние с коронавирус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads