Реклама / Ads
19| 3316 |27.09.2021 НОВИНИ

ИТН се регистрира само за парламентарните избори: С ДБ и ПП – партньорство, подкрепа от ГЕРБ и ДПС – абсурд

.
Тошко Йорданов, Виктория Василева Източник: БГНЕС
„Има такъв народ“ се регистрираха в Централната избирателна комисия само за парламентарните избори с 3700 подписа. Това заявиха от партията на Слави Трифонов след регистрацията. Това означава, че ИТН няма да издигне собствена кандидатура за президент.
 

„Резултатът ще е такъв, какъвто реши българският избирател“, категоричен бе председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

 

На въпрос дали се боят от появата на новата политическа формация на бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков, Йорданов отговори така: „Появата на нови формации е нещо прекрасно за българския политически живот. Това е демокрация. Как може някой да се страхува от това?“.

 

Той прогнозира: „В следващия парламент с ДПС и ГЕРБ е абсурдно да имаме подкрепа и общи взаимоотношения“. Йорданов подчерта, че биха били партньори с „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“.

 

Междувременно лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов отбеляза регистрацията в ЦИК с пост във Фейсбук.

 

„Току-що „Има такъв народ“ подаде документи за участие в предстоящите избори. За трети път отиваме на избори тази година. Сигурно си мислите неособено приятни неща за българския политически живот. И аз така. Особено когато го гледах отвън. А сега го гледам отвътре и ще ви кажа какво виждам. Българският политически живот е отражение на нашите мечти, желания, намерения, фантазии, страхове, надежди, неприязън, отвращение, участие, дистанция и какво ли още не. Всъщност, българският политически живот е отражение на самите нас. Колкото и тривиално да звучи, е точно така. В парламента и в българския политически живот има различни хора. И лоши хора, и добри хора, и глупави, и умни, и морални, и неморални, като всички нас. Точно колкото могат да се разберат хората, живеещи в един блок, в един квартал, в един български град, точно толкова могат да се разберат и депутатите в българския парламент. И да казвам, че не е хубаво, то просто си е така, и за това е по-добре нищо да не казвам. Освен това, че правя, каквото зависи от мен и колкото мога. Стремя се да постъпвам правилно и последователно.

 

А и в крайна сметка демокрацията е прекрасно нещо, защото съдбата ни зависи от всички нас. Желая ви мъдрост, сила и успех“, написа той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6221 |26.09.2021 Ренета Инджова: Партиите на протеста се самообявиха за такива . 2| 3179 |24.09.2021 Само за седмица са заловени 270 пияни или дрогирани шофьори . 6| 3315 |23.09.2021 Партията на Божков ще участва на парламентарните избори . 14| 12369 |21.09.2021 Иван Бакалов: Кирил Петков и Асен Василев не са марионетки, зад тях е само амбицията им

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads