Реклама / Ads
11| 4642 |13.07.2020 НОВИНИ

Юлия Педева: Синът ми не помни, че е бил на протеста, сега е окован и целият в рани

.
Юлия Педева
”Вчера видях Димитър за кратко време. Състоянието беше непоносимо за една майка. След много тежко комоцио, с огромен хематом на лявото си око, с ужасни наранявания по цялото тяло. Окован е в белезници, пазят го полицаи, като най-големия престъпник. Но в момента състоянието му е стабилно, днес ще се гледа мярката му за неотклоненине.
 

Много съм емоционална, шокът ми не е преминал. Не съм спала две денонощия, да не говорим за другите две денонощия, в които го издирвах. Той няма никакви спомени, не помни дори, че е бил на протест. Няма представа в какво го обвиняват". Това разказа майката на един от арестуваните на протеста и настанени в "Пирогов" младежи - Юлия Педева. Кадри с това как полицаи завличат протестиращи зад колоните на Министерски съвет предизвикаха бурно негодувание в обществото.


"В състояние, в което човек е загубил паметта си, всеки може да го обвини в каквото си реши. Аз от това също се притеснявам. Той е на 29 години. Не знаех, че отива на протест. В петък имаше свободен ден, аз се опитвах да се свържа с него, не успях, очаквах да върне обаждането ми. В събота вече много настоятелно се опитвах да го намеря, телефонът му вече беше изключен. Опитвах се да го намеря чрез негови приятели, никой не знаеше какво се е случило с него. Случайно чух, че в "Пирогоов" е настанено момче на 29 години, което почна да не ми дава покой. В крайна сметка се обадих в 12 ч. през нощта в "Пирогов" да питам случайно това 29-годишно момче дали не се казва Димитър Педев, и се оказа че е той. Никой не ме потърси, повдигнато е обвинение, назначен е служебен адвокат, днес е делото, той няма никаква възможност да се защити. В "Пирогов" по телефона не дадоха никаква информация дали е жив и в какво състояние е. Може би това е протокол, но аз не го разбирам този протокол. Той сега е с белезници, окован в леглото, пазят го двама полицаи. Занесох му чисти дрехи, той се преоблече, но полицай отиде с него до тоалетната", каза още тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 16013 |05.07.2020 Последни думи на д-р Юлиян Стамов: Отказаха ми колегите линейка да ме закара дотам. А на циганите не отказват . 5| 6327 |05.07.2020 Полицейски шеф загина в катастрофа. Съпругата и синът му се борят за живота си . 8| 6539 |30.06.2020 Синът на Гунди от САЩ: Горд съм, че баща ми продължава да бъде №1 в сърцата на хората . 8| 5126 |17.05.2020 Синът на Гунди: Използват “Левски” в политически игри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads