Реклама / Ads
17| 6154 |15.11.2010 НОВИНИ

Юрген Рот: Филчев е поръчал убийството на Колев

.
Юрген Рот
Алексей Петров президент? Това е глупост!, казва германският журналист.
 

Това съобщава Дойче Веле. "От разговор с министър Цветанов научих, че убийството на бившия прокурор Николай Колев е било поръчано от тогавашния главен прокурор на България Никола Филчев, и че самото убийство е било извършено от баретите на Алексей Петров", казва Юрген Рот. И още едно поръчково убийство изглежда лежи на съвестта на Никола Филчев - това на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, която беше убита през февруари 2000 година в столичния квартал "Стрелбище". Германският журналист е научил от вътрешния министър Цветанов, че и това покушение е било поръчано от Филчев и изпълнено от баретите на Алексей Петров. Последният обаче е бягал от темата по време на срещата си с Юрген Рот:

Петров бил жертва на чудовищен заговор

"Знаете ли какво ми отговори той? Каза ми, че с Борисов са конкуренти от 25 години - като се започне най-напред от спорта, и че ако питам Борисов, той щял да потвърди. И че когато са били приятели, Борисов винаги е печелил от това. И така в продължение на 15 минути Алексей Петров ми разказваше неща от миналото без изобщо да стигне до нещо съществено. Очевидно съвсем умишлено беше решил да избяга от темата." По-нататък германският разследващ журналист ми разказа, че самият Петров се смятал за жертва на чудовищен заговор, тръгнал от един компромат срещу него, изпратен до прокуратурата и стигнал до западните посолства и медиите. Автор на заговора била ДАНС, която изфабрикувала обвиненията срещу него.

"Той ми разказа още, че Иван Костов възложил на ген. Атанас Атанасов да изготви компромат срещу Алексей Петров. Тогава Атанасов се срещнал с Петров и двамата заедно написали компромата срещу него. Т.е. Алексей Петров изготвил компромат срещу самия себе си. Можете ли да си представите колко е абсурдно всичко това? След това ген. Атанасов отишъл при Костов, който не останал доволен и настоял в компромата да бъде включено и обвинение за участие в контрабандни канали. Ето с такива абсурдни истории, които нямат нищо общо с логиката, ме занимава Алексей Петров. Те обаче показват как някои хора мислят само в категориите на службите, че в главите си имат само подобни информации и в комбинация с различни дезинформации те се опитват да си спечелят политическо влияние. Това е един от големите проблеми в България", казва германският журналист.

Петров за президент? Това е глупост!


"Не мога да си представя, че българските избиратели биха постъпили толкова глупаво. Не смятам Алексей Петров за особено интелигентен, вероятно е бил добър човек от службите по времето на комунизма, но не мога да си представя чак такава глупост - да става президент. Струва ми се дори, че самият Петров не иска това, тъй като това би надхвърлило възможностите му. Не, не мисля, че това ще стане. Но ако бъде подкрепен от определени медии, нищо не е изключено. Не бива да забравяме това", казва в заключение Юрген Рот. (ДВ)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5857 |02.11.2010 Уличиха Филчев в погазване на Конституцията . 8| 5890 |28.10.2010 МВР пази Юрген Рот в София . 12| 7218 |22.10.2010 Нанка Колева: Гоце пази убиеца Филчев . 12| 5350 |14.10.2010 Румен Петков загуби съдебна битка срещу Юрген Рот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads