Реклама / Ads
0| 4755 |14.04.2022 НОВИНИ

Ива Дойчинова: Всички се готвят за предсрочни избори и прегрупиране, Янев се прави на Орбан

.
Ива Дойчинова
”В момента всички се готвят за предсрочни избори. ”Продължаваме промяната” официално утре се учредяват в зала ”България, на територията на международния панаир. Много добре си спомням, че когато формираха това движение, Кирил Петков ясно каза - ”четири години влизам в политиката, оправяме държавата, изтръгваме статуквото и се връщам към своя бизнес. В крайна сметка аз съм предприемач”.
 

Тази стъпка утре говори, че той и Асен Василев смятат да останат дълго и устойчиво в политиката. Това е формирование, което обединява много млади хора, предприемачи и има повече от едно лице. Тоест, за мен те имат бъдеще", каза тя пред "Нова телевизия".


"Мая Манолова според мен малко открадна успеха на Марин Льо Пен, защото стъпи върху социалните каузи. Тя като цяло доста удобно и сърцато застана зад каузата на майките с деца с увреждания и издигна за флагман на своето политическо формирование социалните каузи и каузите изобщо. Това е женско, това е удобно, тя беше изключително успешен омбудсман, говореше за работещите бедни, създаде няколко бързи и доста противоречиви закони, поне юристи доста ги критикуваха. Тоест, тя се харесва, сръчна е в публичните си акции и за съжаление леко клони към популизъм при реализация на някои от идеите си.


Партията на генерал Янев на мен ми напомня за друг успешен образ и модел в момента - Орбан. Той казва, че принадлежим на ЕС и НАТО, но българският интерес е над всичко, тоест един наклон и към другите ни интереси. Аз ги разбрах като Русия и съответните ни икономически ползи от разговорите с тях. Всъщност то това се видя и с отказа му да нарече агресията война. Смятам, че той следва другият много успешен модел в момента - Орбан.


Така че ние според мен сме в една постоянна предизборна готовност и другата готовност е за бързи прегрупирания, ако се наложи. Става дума за коалиционни прегрупирания, защото ако тази коалиция се разпадне, не се знае дали ще бъдат намерени отново допирните точки между тези четири играча. "Възраждане" е една доста остра партизанска организация, която се опитва да жили. ГЕРБ и ДПС са в постоянна готовност да си върнат властта. Така че ако има още двама играчи на сцената, те биха могли да формулират друг тип коалиции", заяви още Дойчинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2954 |14.04.2022 Моряците от „Царевна” пътуват към България , всички са добре . 0| 30254 |14.04.2022 Скандално! Чатове и указания разкриват как шефове в прокуратурата контролират всички дела . 0| 3123 |13.04.2022 Руските агресори се готвят за парад в Мариупол на 9 май . 0| 3808 |13.04.2022 Само във Фрог: Всички прокурори в отдела на Цацаров във ВКП се оказаха командировани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads