Реклама / Ads
14| 5917 |15.01.2022 НОВИНИ

Ивайло Мирчев: Никога в нашата страна не трябва да се случват Гешев и Цацаров

.
Ивайло Мирчев
В енергетиката има корупционен модел Борисов – Доган с няколко олигарси, които си разпределят определени капии. Ако прокуратурата работеше, ако КПКОНПИ работеше и не удряха само неудобните, енергетиката щеше да е реформирана, да работи доста по-адекватно и нямаше да има точно тази ценова криза. Щеше да има определени проблеми, но не с тази острота.
 

Това заяви народният представител от „Демократична България“ Ивайло Мирчев пред Bulgaria ON AIR.

 

„Тъй като това не се случва, имаме студения резерв на Доган, един букет от интересни бизнеси на г-н Христо Ковачки и интересни хора в различни институции, назначени от него. Това е резултатът е от неработенето на КПКОНПИ и главния прокурор, който може да се види в различни области – от икономиката, през здравеопазването чак до образованието“, добави той.

 

„На мястото на г-н Цацаров бих се концентрирал върху защитата си, защото и от времето като главен прокурор, и като ръководител на КПКОНПИ има такава нужда. Той е достатъчно безспорна фигура в нашето общество и на негово място бих се подготвил по-добре да се защитавам“, каза той.

 

„Нашата цел е друга, не да сменим Гешев и да сложим Иван Иванов или Георги Георгиев, които след време да обслужват тази власт или друга икономическа групировка. Искаме да променим законите по такъв начин, че никога на тая страна да не й се случват нито Гешев, нито Цацаров", допълни Мирчев.

 

„През 2019 г. г-н Гешев обяви, че това с разделението на властите не му харесва. Днес обаче странно той вижда заплаха за разделението на властите. Става дума за една декларация на управляващото мнозинство. Декларация, която сме правили неведнъж и преди да бъдем в парламента, и преди да бъдем в управлението. Протестирали сме, затваряли сме улици и булеварди. Искали сме само едно – г-н Гешев и Цацаров да се изметат оттам и това повече да не ни се случва", каза Мирчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3177 |14.01.2022 Ивайло Мирчев: И господин Цацаров, и господин Гешев са слуги на мафията . 18| 3202 |13.01.2022 Ивайло Мирчев: Още в началото на кризата се позволи на различни шамани да излизат и да говорят небивалици . 11| 3131 |12.01.2022 Ивайло Калфин: Протестът на ”Възраждане” е провокация към гражданите и към институциите в страната . 8| 3586 |12.01.2022 Ивайло Мирчев: Уважавам правото на протест, но защо трябва да се разбива сградата на парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads