Реклама / Ads
25| 7048 |26.04.2020 НОВИНИ

Иван Гешев: Дано не загубим войната с коронавируса заради българските политици

.
Иван Гешев
В новата ни история не сме губили битка, но не сме спечелили война благодарение на българските политици. Надявам се тази война отново да не я загубим заради българските политици. Това каза пред Нова телевизия главният прокурор Иван Гешев.
 

В отговор на въпрос дали не изпитва неприязън към политиците, той каза, че изпитва към тях това, което изпитва масовият българин.


Ако намирам грешка, това е, че държавата не създаде ред за спазването на правилата, които въведе. Затова имаше две крачки напред, един ден без маска, на другия – с маска, заяви Гешев.


Той коментира и катастрофата, при която загина Милен Цветков: Разследването на катастрофата, при която загина журналиста се следи от цялото общество. Към момента спрямо извършителя беше взета мярка за неотклонение задържане под стража. Това означава, че съдията е приел адекватността на повдигнатото обвинение – за умишлено причиняване на смърт, каза Гешев.


Факт е, че тази квалификация на предявеното обвинение при катастрофа не се среща често. Но какво, ако не умисъл, е да управляваш мощен джип с висока скорост, при употреба на комбинация от високорискови наркотични вещества, и да не спреш на червен светофар. Ти или допускаш последствията от действията си или се отнасяш към тях с безразличие, посочи Гешев.


Той отбеляза, че щом майката на задържания за смъртта на Милен Цветков Кристиан Николов също е арестувана, значи има основание за това.


Не е допустимо един родител дълго време да не знае проблемите на сина си, включително и употреба на наркотици, посочи главният прокурор.


Трябва да е ясно, че мутренските времена свършиха. Хората, които още живеят в тях, мислят, че могат да правят и действат както си искат, без да има последствия, защото родителите им са богати. Трябва да разберат, че времената са други. Ако не разберат това, ще се сблъскат със закона, подчерта Иван Гешев.


Главният прокурор каза, че държавата прави всичко възможно за връщането на бизнесмена Васил Божков, срещу когото са повдигнати 11 обвинения за различни престъпления, от ОАЕ.


Това, че някой бяга е индикация за нечиста съвест. Правим всичко възможно всички, които се укриват от българското правосъдие, да бъдат намерени и върнати, посочи Гешев.


Той определи като несериозни твърденията, че прокуратурата е опитала да отвлече Божков от ОАЕ. Това е творческо вдъхновение или е за психиатрия. Как си представяте да изпратя мъж и жена на уважителна възраст, тежко въоръжени, с граждански полет, да опитат да отвлекат Васил Божков, те да бъдат върнати с граждански полет, а после г-н Борисов да се притеснява и затова да прати самолет с храни. Това ми звучи като от сферата на фантастиката, изключително забавно. Пращаме запитвания за екстрадицията на Васил Божков, но практиката ни показва, че финансовите престъпления имат по-малка значимост. Там въпросът ще е и политически, заяви Иван Гешев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6814 |23.04.2020 Йонко Иванов за катастрофата: Някой ще обследва ли откъде са дошли наркотиците? . 1| 4935 |23.04.2020 Д-р Александър Йорданов: Не е ясно къде да се настанят пациентите ни, докато чакат писиар тест . 6| 5263 |22.04.2020 Д-р Иван Добринов: Ние сме е от малкото страни без система за помощ на наркозависими . 11| 5300 |20.04.2020 Задържаха синът на Лъчезар Иванов за 24 часа заради катастрофата, при която загина Милен Цветков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads