Реклама / Ads
40| 15426 |07.01.2019 НОВИНИ

Русия ни готви хибридна война заради Николай Банев, обяви прок. Иван Гешев

.
Иван Гешев Източник: БГНЕС
Намерили са телефон в кутия с натурален сок у Николай Банев. говорил е с руски лобисти, предлага сформиране на евразийска партия. Банев иска политическо убежище на жена си, децата си. Това е предателство към собствената държава. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев пред bTV.
 

Телефонът е намерен от служители на правосъдието и предаден на досъдебното производство. Обещавано му е защита от европейски съд от руски адвокати. Обещавано им е хибридна война срещу прокуратурата. Обсъждана е хибридна война от Русия и медийна акатака срещу прокуратурата , посочи още той.

 

Към определен момент в швейцарски банки е имало суми от милиард лева. Ние сме сигнализирали компетентно и бързо швейцарските власти. Предмет на разследване са 4 предприятия, обясни още Гешев за Баневи.

 

Днес ще обявим на г-жа Цачева за телефона и експертизата, която ще им бъде полезна, каза още той.

 

Той коментира надълго и широко и делото "Младост": Десислава Иванчева използва всякакви начини, за да се защити, включително и тази жалба до Страсбург. Тя има право на това. Не разбирам защо трябва да се говори, че България ще плаща, само защото г-жа Иванчева е подала жалба. Всички видяхте какво се случи при задържането на г-жа Иванчева. Въпреки това все още се говори и има твърдения, че парите са подхвърлени. Представяте ли си какво щеше да се случи, ако акцията не беше проведена по този начин. В момента тече дело и не искам да коментирам. Подсъдимите имат право да се защитават по вскякъв начин, включително и като лъжат. За това не може да им се търси съдебна отговорност. Няма да влизам в спор с подсъдими. С тях се влиза в спор в съдебната зала, а не в телевизионните студиа. Развихря се една медийна фиксация по темата с Десислава Иванчева и всичко се прехвърля на прокуратурата, посочи Гешев.







Видях СРС-тата, които излязоха по медиите. Не съм наблюдаващ прокурор и не мога да ги коментирам. Прокурорите по делото обясниха, че има съвпадения. На всички е ясно, че в днешни дни се използват посредници и Десислава Иванчева няма да отиде и сама да си поиска. Г-н Ваклин е използвал всички законни методи и тогава се е обърнал към прокуратурата, за да получи последна помощ. Г-н Ваклин е потърсил Петко Дюлгеров, за да разбере защо се бавят преписките му, а не да му дава пари, каза още той.

 

Недосегаеми хора в България няма. Могат да бъдат проверени всички - политици, депутати, кметове, прокурори, министри. Не разбирам защо да не може да бъде претърсен офиси на адвокати, ако за тях има съмнения, че са свързани с организирана престъпна група. Поискали сме разрешение от съда и сме го получили, като вътре изрично сме посочили, че ще се извършват претърсвания на адвокатски кантори и домове. Открили сме необходимите доказателства след претърсванията. става въпрос за връзки с един руски олигарх, който е в санкционните списъци на ЕС и САЩ. Работим с партньорските служби. Има интересни неща по делото и става въпрос за пране на милиони евро. По делото са обвиняеми към момента 10 души, като сред тях има и шофьори на адвокатите, на които са прехвърлени фирми. Така Гешев коментира твърденията на адвокати, че канторите им са били претърсени незаконно.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4271 |01.01.2019 Извадиха живо бебе под развалините на блока в Русия . 3| 5284 |01.01.2019 Расте броят на жертвите от срутил се блок в Русия . 2| 4517 |31.12.2018 Русия задържа американец за шпионаж . 8| 4757 |30.12.2018 Лавров: Русия ще вземе мерки, ако в Европа има американски ракети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads