Реклама / Ads
3| 4321 |24.10.2019 НОВИНИ

Иван Гешев прие с усмива заплахата за бомба в сградата на ВСС /допълнена/

.
Данаил Кирилов и Иван Гешев
”Това вече е върхът!” Така Иван Гешев реагира на информацията, че в сградата на ВСС има поставена бомба, която застрашава живота на всички присъстващи на изслушването му и ще бъде активирана след 30 минути.
 

Излушването на кандидата бе прекъснато врезапно от Боян Магдалинчев, който обяви, че според информация предоставена му от главния прокурор е получено съобщение за поставена бомба в сградата.

 

Съобщението е получено на телефона на секретаря на съвета, а в съобщението се съдържа и фраза на арабски език, уточни Цацаров.

 

Въпреки това 23-мата членове гласуваха за продължаване на заседанието и изслушването на Иван Гешев, тъй като сградата е под денононщна охрана и вероятността за такава бомба е невъзможна според тях.

 

Изслушването на кандидата продължи, а ситуацията и гласуването той прие с усмивка.


.

Гешев за първи пък представи пред изслушващите го нов елемент от концепцията му за бъдещите 7 години в прокуратурата. По думите му в България има политико-икономически кръгове със сериозен финансов и медиен ресурс, които са засегнати от дейността на прокуратурата и тези кръгове до сега са се „хранили“ от говоренето си и публикации срещу опоненти. Като такива определи и тези, които в момента намесват, както президента Радев в процедурата, така и Конституционния съд. Според Гешев противодействието срещу тези кръгове ще продължи.

От думите му стана ясно, че той не приема, че се опитват да му казват кое е истина и кое - не, кое е лъжа и кое - не.  Да се опитват да го карат да е в страх, че няма да спи защото ще излезе статия, която ще нацапа него или близките и колегите му. За да не кажат, че го е страх е приел да бъде номиниран. За да не каже някой,  че е политическо говоренето му  и не спазва ценностите той обясни, че всъщонос тоговаря по този начин на политическите нападки. Не смята да забрани чуждото мнение, но не харесва да му се казва какво да мисли. Това също, по думите му е в отговор на политическа атака, а тези атаки дългогодишно, бавно и постепенно уронвали престижа на прокуратурата.

 

След представянето на концепцията се премина към отговор на въпросите отправени към кандидата. Стана ясно, че писмено той е отговорил на поредица от въпроси отправени към него, които са постъпили във ВСС вчера.

 

Гешев определи обема от въпроси като "безпрецедентен" и сподеил, че не му е известна друга такава процедура, която да продължава над 3 месеца, да има различни етапи, да се излъчва по националната телевизия и в която да се отговаря на над 100 въпроса. Тези въпроси според него, целят компрометиране на процедурата и на самия кандидат.  Някои от въпросите определени като манипулативно зададени. След тези встъпителни думи той продължи по сценарий подготвен от самия него, с обяснението, че се е постарал  да синтезира въпросите по групи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 11421 |24.10.2019 Напрежение! Батки и цигани псуват хората пред ВСС, възмутени от назначението на Гешев блокираха ”Орлов мост”/допълнение/ . 9| 4301 |24.10.2019 Корнелия Нинова за избора на Гешев: Състезание с един човек, не е състезание . 3| 6459 |24.10.2019 ВСС решава дали Иван Гешев ще е главен прокурор, МВР вади СОБТ срещу протестиращите днес . 14| 15534 |24.10.2019 Росен Миленов: И до Марс да пътуват Цацаров и Гешев ще си останат марионетки на мафията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads