Реклама / Ads
3| 2822 |23.05.2023 НОВИНИ

Иван Сотиров: Вместо нормална демокрация на нас ни се предлага цирк

.
Иван Сотиров
Вместо да се проведе градивен разговор като в нормалните азвити демокрации, тука ни се предложи един цирк и виждаме, че в 12 без 5 се сваля едно споразумение между Промяната и ГЕРБ, което доста компрометира това, което се случва. Остава впечатлението, че всичко това е предварително подготвено, че пазарлъка не е добре, но все пак е по-добре отколкото д асе ходи на поредните избори и да продължи това безвремие.
 

Това коментира пред Нова нюз политическият наблюдател Иван Сотиров.

 

На мен не ми звучи сериозно предложението за ротация на премиери. Въпросът е дали това ще устиска девет месеца, за да се стигне до ротация. Проблемите, които се натрупват пред държавата са много сериозни и тази старст някой да управлява сам е липса на всякакъв политически инстинкт. Много е важно да се започне да се правят реформи, не само в съдебната власт, защото това според мен е един сапун за измиване ръцете на политиците. Корупцията започва от валстта - от парламента, от политиците. Корупция се генерира там, където се разпределят порциите. И сега ще видим дали при това договорено управление ще се тръгне да се демонтира тази свръхдържава, рекордния брой министерства, агенции и всякакви хранилки, в които е обрасла държавата генерират корупция. Политиците се държат като странични наблюдатели. Идват и се чудят каква е тая корупция. Ами вие я генерирате, коментира той.

 

Няма как докато партиите продължават да са разпределител на порциите, да направят реформа в съдебната система. Това е лицемерие,  каза още Сотиров.

 

Хората не ходят на избори, защото виждат, че политиците идват само, за да участват в някакво преразпределение на порциите. Но ако се тръгне към реални реформи, нещата ще се променят, ще има и обществена подкрепа. Тове е едно левичарско управление от партии, които твърдят, че са десни. Това е живот ден за ден, посочи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3323 |21.05.2023 Никола Минчев: Скандална е дори препратката на Иван Гешев към ДПС . 2| 4292 |21.05.2023 Иван Демерджиев: Нежеланието да се приключи ”Барселонагейт” показва двупосочно влияние . 10| 3589 |20.05.2023 Христо Иванов: Не е тайна, че се очаква много сериозно участие на президентския отбор на местните избори . 0| 2685 |19.05.2023 Иван Таков: Решението за оттегляне на БСП от преговорите за правителство на ГЕРБ е правилно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads