Реклама / Ads
15| 3462 |16.02.2022 НОВИНИ

Иванов приема Путин като ”добре въоръжен терорист”, а Гаджев смята, че финансовият министър държи в джоба си Стефан Янев

.
Единодушни са били лидерите на политическите партии по отношение на сигурността на страната ни на вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност. Това стана ясно от думите и на управляващи, и на опозиция.
 

"Целта на Москва не са някакви парчета в Украйна, а статута на цяла Източна Европа и Черноморския регион. Всичко трябва да се съгласува с Кремъл и да питаме “Може ли?”. Слава богу вчера имаше пълна яснота къде сме ние и къде е проблемът ни. Нямаше никакви колебания, че имаше консенсус за това, че България е суверенна държава. Амбицията ни е висока, ситуацията е сложна и не можем да се успокоим, но можем да сме уверени, че управлението, което имаме е адекватно на тази сложна ситуация”, категоричен бе в ефира на БНТ Христо Иванов. 

 

“Не е време да се успокояваме, за съжаление. Очевидно е, че Путиновия режим приема една стратегия на покачване на напрежението, шантаж на международната общност и докарване нещата до ръба. Нещата са напълно непредсказуеми. Путин трябва да се приема като добре въоръжен терорист”, допълни Иванов.

 

Той обаче разкритикува липсата на инвестиции и последователна политика през годините по отношение на българската отбрана. 

 

Христо Гаджев от ГЕРБ обаче посочи, че по време на заседанието е липсвал анализ за ситуацията у нас и стъпките, които трябва да предприеме България в тази рискова ситуация. Той е категоричен, че трябва да сме по-активни, за да получим способности сега, когато са ни необходими, а не след години. 

 

“Явно силният глас на България в НАТО е прегракнал, защото очевидно и позицията на отбранителния ни министър не е била добре възприета от нашите съюзници. Трябва да сме по-активни, за да получим способности сега, когато са най-необходими. Вижте какво се случва в Румъния и другите страни от източния фланг. Имаме една идентична позиция с тази на Унгария”, посочи още Гаджев.

 

Депутатът от ГЕРБ заяви - финансовият министър Асен Василев държи “в джоба си” военния министър Стефан Янев.

 

“За всеки един войник трябва да иска разрешение от финансовия министър”, допълни Гаджев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 3327 |15.02.2022 Politico: На сцената в Кремъл - Путин и Лавров в танц на деескалацията . 3| 2967 |15.02.2022 Христо Иванов: Очаквам да има замитане под килима по казуса "Барселонагейт" . 8| 3248 |15.02.2022 Шолц търси диалог с Путин заради напрежението около Украйна . 10| 19009 |14.02.2022 Николай Радулов за оправданията на Борисов: И Путин няма къща

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads