Реклама / Ads
12| 6053 |05.01.2012 НОВИНИ

А. Иванов веднага подавал оставка, ако Борисов я поиска

.
Андрей Иванов
От няколко месеца се налага слух, че между нас с Фандъкова има конфликт.
 

Слуховете за оставката ми засега са силно преувеличени, казва в интервю за 24 часа шефът на СОС Андрей Иванов. Нека да разгледаме две хипотези за оттеглянето ми. Първата е за мое лично решение. Знаете, че ако го направя, трябва да събера групата, да изложа мотивите си и тя да ги приеме или отхвърли. Затова говоря за колективна игра. Вторият вариант - приемаме, че в групата има хора, които смятат, че по една или друга причина не съм подходящ за този пост. Тогава се постъпва по аналогичен начин - на събиранията ни някой трябва да стане и да каже: г-н Иванов трябва да се оттегли, и да се аргументира. И пак да се произнесе групата, защото тя ме е избрала. Та в тази колективна игра всичко останало са слухове. Това е истината.

Естествено, че след изключително успешния 4-годишен мандат, в който спряхме доста порочни практики в общината, винаги ще има недоволни. Дали има такива в групата - не мога да кажа, но недоволни отвън, че нещата не се случват постарому, със сигурност има. Известен е принципът “разделяй и владей”. Нищо чудно да се правят опити да се предизвика свалянето ми, било от хора от опозицията или такива, чиито икономически интереси са били засегнати от принципно новия модел на управление на София.


Не обичам да коментирам слухове. Нямам представа какво се говори. Стандартна схема е да се твърди, че хора на високи постове рано или късно получават дипломатически статут. Нямам никаква индикация за подобни намерения на хората, от които зависят тези постове. Винаги съм твърдял, че човек трябва да се занимава с това, от което разбира. Нито имам образованието, нито опита за подобна работа.

Не е вярно, че аз или друг е наредил листата. Един или двама кандидати смениха местата си след дискусиите с организациите, координационния съвет и ръководството на партията. Повече размествания не е имало, така че няма как да се говори за пренареждане. Това е колективна оценка и е възможно някъде тя да се е разминала със самооценката на колеги, но това е нормално и не бива да се търсят драми.

 

От няколко месеца се налага слух, че между нас с Фандъкова има конфликт. Повярвайте ми, няма. С нея говорим за всичко, включително за това как са внуците ни и кой къде е посрещнал празниците. Явно на някого не му харесва начинът, по който се управлява градът и се опитва да вкара интрига между нас. Всеки вторник например се събираме в кабинета й, за да обсъждаме важни за града въпроси. Г-жа Фандъкова пък присъства и на всички заседания на групата.


Когато преди 4 г. станах председател на СОС, поех ангажименти пред г-н Борисов като лидер на партията и тогава кмет на София за начина, по който ще работя. Ако до момента съм направил нещо, с което не съм оправдал доверието му или не съм спазил ангажиментите, г-н Борисов ще го констатира и ще поиска от мен да си подам оставката. Бъдете сигурна, че аз ще го направя още същия ден. Към момента такъв разговор с мен не е воден.

Вярно е, че една от основните атаки срещу г-жа Фандъкова през кампанията беше заради познанството ми с шефа на IT фирма. Повярвайте ми, познавам всички компании в тази сфера и с някои от шефовете им сме приятели. Все пак съм рожба на IT сектора, 20 г. съм работил това. Работата на фирма “Аксиор” по е-общината е от 2008 г. Тя е проверявана 4 пъти. Всички проверки са минали без забележки. Слуховете са средство на слабите и губещите, които няма за какво да се хванат и разчитат, че тези неща сравнително лесно си пробиват път.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5535 |07.12.2011 Дядо Кирил хвърли оставка, не се разбирал със Синода . 60| 5185 |21.11.2011 Младенов: Подавам оставка, ако я поиска премиерът . 24| 5973 |08.11.2011 Преизбраха Андрей Иванов за шеф на СОС . 21| 5046 |04.11.2011 А. Семов подава оставка, от РЗС нямат хабер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads