Реклама / Ads
0| 3464 |22.03.2022 НОВИНИ

Иво Мирчев от ДБ: България спонсорира Путин, като купуваме руска газ. Само ние не даваме оръжие на Украйна

.
Иво Мирчев
България спонсорира война, закупувайки петрол и газ от Русия. В Украйна реакторите не са с руско ядрено гориво. Енергийната диверсификация зависи от страната. Ние спонсорираме Путин като купуваме газ. Заяви депутатът Иво Мирчев.
 

Думите на президента Румен Радев са път в правилната посока. Това каза още депутатът от „Демократична България“ Иво Мирчев в предаването „Лице в лице“ по bTV. В началото на войната Германия представи 5 000 каски, сега им предоставя едни от най-модерните оръжия. Това, за което настояваме е да можем да ги гледаме в очите майките с деца по границите. Нашите деца също да можем да гледаме в очите, каза още той.


Можем да прекъснем връзките си с Русия още сега. Ние имаме за две години ядрено гориво. Няма проблем в АЕЦ Козлодуй да работим с друго ядрено гориво, освен с руско. В началото може да бъде малко по-скъпо, но постепенно ще се регулира, посочи още депутатът от „Демократична България“.


Мирчев заяви, че България да не трябва да остава последната страна, която не е помогнала на Украйна с въоръжение. Според него на предстоящите избори в Унгария Виктор Орбан най-вероятно ще бъде свален и така страната ще помогне на Украйна.


Мирчев отбеляза, че по време на визитата му в Украйна местните войници са посочили, че им трябват оръжия. Това се опитваме ние да направим. „Демократична България“ е с много ясни и точни аргументи и водим диалог с коалицията. Трудна е коалицията, знаехме в началото, но не можехме да отидем на трети избори, допълни още той.


Побъркан диктатор е взел на мушка цивилния свят. Ние не знаем кой ще бъде следващия. В Украйна преди година никой не е предполагал, че ще има пълномащабна операция. Имаме проблем с начина, по който работят службите ни. Българската армия се е превърнала в съветски музей на въоръжението. Трябва да вземаме от партньорите ни в НАТО. От 18 години сме член на НАТО и нямаме сериозна техника, която да сме взели, каза Иво Мирчев.


Не съм сив кардинал на "Да,България". Много се надценява ролята ми. Какъв сив кардинал съм, като на Националната конференция даже не взех думата. Стремя се да помагам на партията и на България, на Христо Иванов. Това каза депутатът от "Демократична България" Иво Мирчев.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3057 |22.03.2022 Борисов няма да съди България, не искал да й навреди, твърди Фандъкова . 0| 4104 |21.03.2022 Politico: България играе двойна игра и е Троянският кон на Москва в ЕС . 0| 3452 |21.03.2022 The Guardian: „Ще освободя България от корупция”: Кирил Петков говори . 0| 3074 |21.03.2022 10 руски дипломати напуснаха България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads