Реклама / Ads
3| 4350 |29.10.2015 НОВИНИ

Издирват „Опел Астра” с крадени номера заради стрелбата срещу Петров

.
Мястото на стрелбата е осеяно с полиция Източник: Булфото
МВР издирва „Опел Астра” заради стрелбата срещу Алексей Петров тази сутрин. Предполага се, че с нея са избягали нападателите, съобщиха пред Фрог нюз криминалисти.
 

По данни на свидетели те са двама на брой. Има предположения, че колата е червена на цвят и  с крадени номера, за да може престъпниците по-лесно да се измъкнат. Експерти твърдят, че не е имало взрив, тъй като с гранатомета е стреляно от близко разстояние. Не се изключва вероятността стрелците да са били аматьори. Според запознати колата, с която се е движил Петров е със седем степенна защита.

 

Припомняме ви, че Алексей Петров, заедно с петима души, е обвинен в ръководене на престъпна банда за рекет и изнудване. Делото „Октопод” вървя няколко години в Софийския градски съд и беше прекратено, след като съдия-докладчикът по него Румяна Ченалова също се оказа обект на разследване за престъпление по служба. В момента процесът започна от нулата в Спецсъда.

 

 

Това е вторият опит за покушение срещу Петров. Първият беше извършен на 15 август 2002 г. Пред басейна „Спартак“ в София неизвестни откриха стрелба срещу бившата барета, докато той излизал от офиса си. Петров беше прострелян в гърдите и крака.

 

По принцип бронировката на автомобилите, с каквато е бил и самият Петров,  се дели на 7 степени, в зависимост от вида на оръжието, на което издържат, калибъра на амунициите и скоростта и разстоянието от което са изстреляни боеприпасите. Непрозрачната броня е изпълнена от различни материали, в зависимост от нивото на защита – стоманена броня и гъвкави кевлар панели. Всички материали са съпроводени с протокол от изпитания. Особено внимание се обръща на стъклата на тези автомобили. Стъклата са многослойни, съставени от стъкло и поликарбонат, осигуряващи висока степен на защита при ниско тегло. Стъклата при прострелване не отделят осколки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4224 |23.10.2015 Издирват служител на "Паркинги и гаражи" за купуване на гласове в Хасково . 0| 4497 |31.08.2015 Спасители издирват момче на Черни връх . 3| 7362 |27.08.2015 Издирват бившия затворник Николай Далакманов . 0| 4289 |24.08.2015 Все още издирват младежа, изчезнал в Рила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads