Реклама / Ads
38| 8401 |10.03.2009 НОВИНИ

Изтрещяхме! Пак зверско убийство в Перник; извършителят пак тийнейджър

.
19-годишно момче бе задържано от полицията в Перник, след като уби свой 15-годишен приятел. Убийството е извършено на улица „Луганск” в града, съобщиха от МВР.
 

Владислав Георгиев Владимиров е убил 15-годишния Алберто Емилов Йорданов със секира, с която са нанесени множество рани в областта на главата, лицето и тялото. Краката му са били овързани с тел, а тялото - увито с юрган и черга. Убиецът е правил опит и да изгори трупа. Това стана ясно след пресконференцията на Областната дирекция на МВР в Перник, в която участваха комисар Димитър Шереметев и окръжния прокурор Пламен Найденов.

Двамата младежи са от кв. “Мошино” в Перник. Тази нощ трупът на Алберто е открит в бетонна шахта в района на табаните над къщите в кв. “Мошино”, където е бил изхвърлен. Престъплението е извършено към 4.00 часа сутринта на девети март.

Проведени са активни разпити на хората, които последно са били с Алберто. На 9 март в 17.00 часа във Второ районно управление са били доведени последните двама, с които убитото момче си е тръгнало от рождения ден, на който е било на 8 март.

Владислав Владимиров е направил самопризнания за убийството около 21.30 часа снощи. Той е посочил мястото на престъплението и мястото, където е изхвърлил тялото на Алберто, пред прокурор и пред разследващия полицай. 

След извършен обиск в дома на извършителя на престъплението са били иззети веществени доказателства, секирата, с която е извършено престъплението и части от трупа – зъби и кости. Взети са кръвни проби за назначаване на ДНК-експертиза от самото място. Установено е, че убиецът е правил опит да запали помещението. Иззети са и дрехите, с които Владислав е бил в нощта на убийството. Те са били старателно изпрани, изчистен е бил и филтърът на пералнята.

В момента Владислав Владимиров е задържан и с него продължават да работят криминалистите от Второ РУ под наблюдението на прокурор Бисер Михайлов.
Като причина за убийството Владислав е посочил, че 4 години по-малкият Алберто системно му е нанасял побой и го е тормозил.

Убитото момче е било изключително здраво физически и много агресивно. Познат е на Детска педагогическа стая, срещу него има подадени жалби за побой. През последните години е сменил доста училища като от два месеца е бил ученик в Професионалната гимназия по енергетика и минна промишленост. Семейството му е заможно, баща му е работи в чужбина.

Владислав работи на строителен обект в кв. “Люлин” в София. Имал е вид на тих и скромен човек.

Владислав и Алберто са били на рожден ден в кв. “Мошино” и след като си тръгнали, се сбили в района на младежкия дом. После уж изгладили отношенията си, взели си още алкохол и се върнали в къщата на убиеца да продължат да пият. В мазето отново се скарали, след което било извършено престъплението.

Прокурорът Пламен Найденов заяви, че предстои Владислав Владимиров да бъде привлечен под наказателна отговорност. Прокуратурата ще поиска постоянна мярка “задържане под стража”.
 
Frognews.bg припомня, че това е втори ужасяващ случай на жестоко убийство между приятели в Перник. На 10 октомври 2004 година Кристиян Петров по особено жесток начин уби и разчлени съученика си Кристин Иванов.

klane_pernik.jpg снимки Вяра Йовева

Части от трупа на момчето бяха намерени в горичката под стадион "Металург" в Перник и в хладилник в апартамента на бабата на Кристиян.

На 4 ноември 2005 година Кристиян се отрече от показанията си, дадени по време на предварителното производство, но през юли 2007-а Окръжният съд в Перник му постанови присъда от 11 години затвор и граждански искове за 200 000 лева.

Редакционен коментар:

Пореден убит и разчленен тийнейджър. Извършителят – отново младеж. Съвпадение ли е, че мястото на действието отново е Перник? Всъщност това въобще не е важно.

21-годишна студентка беше зловещо умъртвена и обезобразена в петък във Варна.

Днес новородено бебе беше открито мъртво в контейнер в Разград.

Простреляха мъж след скандал пред дискотека във Варна...

Какво ли още има да става до довечера?! Недай, боже!

Защо ли не се учудваме тогава, че българите били силно песимистични по отношение на бъдещето на страната, според последното проучване на НЦИОМ.

Впрочем най–вероятно песимисти са онези, които още не са изтрещяли. Останалите са или потенциални жертви на умопомрачени садисти, или пък политици, които, обзети от собствените си предизборни страсти, не забелязват сиптомите на страшната болест, която коси българското общество. В него нашенският Джак Изкормвача  дебне зад всеки ъгъл, луди не си пият лекарствата, майки захвърлят отрочетата си в контейнери, малолетни свистят с колите на бащите си по улиците, продават некачествен алкохол на деца и ни заливат с кални потоци от чалга и простотия ... Добре дошли в България!  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6770 |22.01.2009 Убийство в "Люлин" . 10| 5368 |31.10.2008 Самоубийство или убийство на Dexter . 4| 5768 |30.10.2008 Арести заради убийството на Иво Пуканич . 6| 5421 |24.10.2008 М. Грозева: Конфликтът ми с Раданов не е повод за самоубийство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads