Реклама / Ads
10| 5392 |31.10.2008 НОВИНИ

Самоубийство или убийство на Dexter

.
Близките на Dexter са поискали тройна съдебномедицинска експертиза; тя още не е готова. Първата аутопсия показала, че Румен Динев не е бил убит и подхвърлен върху релсите; той бил жив в момента на прегазването.
 

 

С "писмено предупреждение" наказват служителката от Транспортна полиция, направила гафа с Румен Динев-Dexter, заради който разпознаването на трупа му се забави с цели 60 дни, пише 24 часа.

28-годишният фотограф бил прегазен от влак до гара Костенец още в деня на изчезването си - 21 юли, но случаят не бил вкаран в компютърната полицейска база на трупове с неустановена самоличност. Заради този пропуск на немарлив служител цели 60 денонощия родителите на Dexter и полицията се чудеха къде да го търсят, а той през цялото време е бил в моргата в София.

Началникът на Транспортна полиция Васил Костадинов призна, че е проявена небрежност, но я оправда с факта, че при първоначалния оглед на трупа техни колеги не били описали ръста и цвета на очите на жертвата - данни, които се попълвали при въвеждането на всеки случай в компютърната база данни. Комисията по случая, съставена и от служители от "Човешки ресурси", е предложила също заради гафа да се направи тематична проверка на управлението на Транспортна полиция в София.

Вина за гафа имали и служителите на МВР, които търсеха изчезналия Dexter, защото фактът, че млад мъж с неустановена самоличност е прегазен от влак до Костенец, бил отбелязан в три различни бюлетина на министерството, но никой не им е обърнал внимание. Все още не е ясно със сигурност дали Румен Динев се е самоубил. Странно е, че той е оставил пежото си в кв. Младост на място, с което няма нищо общо. Не е ясно къде е мобилният му телефон и документите за самоличност. Никой не знае и защо и как е отишъл до Костенец. Повече факти за смъртта му ще има след втората аутопсия.

Близките на Dexter са поискали тройна съдебномедицинска експертиза, която обаче все още не е готова. Първата аутопсия е показала, че Румен Динев не е бил убит и подхвърлен върху релсите; той е бил жив в момента на прегазването. Лежал е напреки пред влака и не е мърдал. Локомотивът го е разчленил на две. Установено е, че Dexter е изпил едно питие за кураж, преди да легне на релсите. Не е ясно обаче защо шушляковият му панталон е бил смъкнат до глезените. Фотографът е легнал по очи на релсите и не е мърдал въобще според машиниста на влака. Dexter е избрал място точно до завой преди гара Костенец вероятно, за да бъде видян в последния момент. Съмнително е също, че е носел у себе си необичайно много пари - 744 лева. Близките се надяват тройната експертиза да даде някои отговори Бащата на Румен - Димитър, не вярва, че той се е самоубил. "Никога не е давал признаци, че може да посегне на живота си. В деня на изчезването си е бил в добро настроение, влизал е два пъти във форума", казва Димитър Динев. Той и съпругата му се надяват, че МВР ще разкрие какво се е случило с Румен на фаталния 21 юли.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5779 |30.10.2008 Арести заради убийството на Иво Пуканич . 6| 5433 |24.10.2008 М. Грозева: Конфликтът ми с Раданов не е повод за самоубийство . 9| 5287 |20.10.2008 Тиражират версията за политическо убийство . 5| 5619 |13.10.2008 Румен Динев-Dexter - премазан от влак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads