Реклама / Ads
12| 4043 |15.06.2021 НОВИНИ

Известни архитекти и юристи подкрепиха сградата ”Златен век”

.
Строителната компания ”Артекс” пусна видео, което обединява мненията и аргументите на професори, правни експерти, инженери, архитекти, творци и други хора, които ПОДКРЕПЯТ ПОСТРОЯВАНЕТО НА СГРАДА ”Златен Век” и застават зад идеята за създаване на музей на християнската култура и изграждане на православен храм на върха; които допринасят за ЗАВЪРШВАНЕТО И РЕАЛИЗИРАНЕТО НА ПРОЕКТА.
 

Ще чуете изявления и мнения на проф. Огнян Герджиков, адвокат Владимир Пенков - председател и старши съдружник в "Пенков, Марков и партньори", проф. д-р Орлин Давчев - декан на архитектурния факултет в УАСГ, Васил Горанов - художник, Красимир Тодоров - скулптор и художник и други.


Васил Горанов - художник:

Има влязло в сила съдебно решение и не подлежи, и няма как да подлежи на каквото и да е съмнение, че е на лице съществуващо разрешение за строеж най-малко до ноември 2022 г. за "Златен Век". Нека хората, които сами се позовават на върховенството на закона, спазват този закон и не торпилират този принцип, и то само по лични и лобистки интереси. Те не бива да рискуват инвестиционния климат в цялата страна. Не са ли нанесени достатъчно щети, кой ще ги поеме, кой ще ги компенсира?


адв. Владимир Пенков, Председател и старши съдружник на "Пенков, Марков и партньори":

Дали една сграда е висока е изключително относително понятие според мен, тъй като това се определя от нейната същност и от контекста, в който е разположена. А именно тази сграда е в среда с наличие на бившия Японски хотел, сградата на Енергопроект. И именно там на тази височина според мен е логично да съществува една висока пунктова сграда. Една сграда, която ще се превърне в емблема на столицата ни, като един европейски град.


проф. д-р. арх. Орлин Давчев
Декан на архитектурния факултет в УАСГ:

Идеята за изграждане на високи сгради тук на върха на Лозенския хълм, където се намираме в момента, присъства в градоустройствените планове на столицата още от 60-те години на миналия век. В продължение на тази концепция са изградени първо сградата на Енергопроект, 10 години по-късно - 79та година е завършен хотел Витоша – Ню Отани, известен като Японския хотел сред столичани. И в момента се изгражда най-високата от трите кули сграда "Златен Век" на Артекс.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6561 |24.04.2021 Юристи отвърнаха на Борисов след “мутрите вкараха адвокатите си в НС” . 5| 3176 |23.04.2021 Адв. Дерменджиев: Липсата на квалифицирани юристи в парламента е причината за ниския му рейтинг . 6| 3269 |21.04.2021 Кабинетът в оставка номинира 4-ма юристи за Постоянния арбитражен съд в Хага . 3| 3252 |06.04.2021 Стоил Цицелков: Известни сме по света с това, че можем да наруши основно гражданско право

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads