Реклама / Ads
4| 6000 |31.01.2013 НОВИНИ

Жалко, че отмениха смъртната присъда, жали бащата на Яна

.
Софийски градски съд даде ход на делото за убийството на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина. Обвинен за жестокото престъпление е 35-годишният Николай Русинов-Чеци.
 

Минути преди началото на процеса родителите на момичето поискаха най-тежкото наказание за убиеца на дъщеря си, съобщава КРОСС. Съжалявам само, че в зората на демокрацията президентът Жельо Желев отмени смъртното наказание. Това трябваше да си остане за особено тежки случаи като нашия, като сестрите Белнейски, като момченцето в Шумен. За такива особено тежки случаи трябва да има смъртно наказание. Едно е да убиеш човек при катастрофа, всеки водач е потенциален убиец, а това - по особено жесток начин да отнемеш живота на едно дете, не мога да го коментирам. На такива хора трябва най-тежкото наказание, каза бащата на убитото момиче Явор Кръстев.

Родителите на убитата предяви и граждански искове на стойност 400 000 лв. за нанесени неимуществени щети от страна на обвиняемия.
Пред Темида днес бе призован и рапърът Спенс, който заяви, че в нощта на убийството е имал концерт в Борисовата градина. Освен него много приятели на Николай Русинов и Яна Кръстева дойдоха да дадат показания.
В началото на първото заседание съдът, председателстван от Снежана Кьосева, прие гражданските искове на родителите на убитото момиче - Явор и Росица, в размер на 400 000 лева, и отхвърли тези на брат й и сестра й в размер на 100 000 лева.
Защитникът на Николай Русинов - адвокат Иво Найденов, поиска делото да бъде върнато на прокуратурата заради несъответствията в обвинителния акт. Магистратите отказаха, тъй като според тях не е нарушено правото на защита.
Чеци посочи пред съда, че разбира повдигнатото му обвинение, но ще даде обяснения на по-късен етап от съдебния процес. Майка му Емилия Русинова заяви, че е убедена в невинността му: "Ще се боря синът ми да може да докаже, да има правото да докаже каква е истината".
Яна Кръстева беше намерена изнасилена и убита в столичната Борисова градина на 10 юли 2011 г. Според обвинението смъртта на младата жена е причинена по особено жесток и мъчителен начин. Обвинен за жестокото престъпление е 35-годишният Николай Русинов-Чеци.

Първоначално за убийството на Яна беше арестуван Пламен Трифонов, който обаче по-късно беше освободен заради липса на доказателства. През април 2012 г. разследващите задържаха Николай Русинов. В началото той беше разпитван единствено като свидетел, до момента, в който австрийска експертиза доказа категорично, че пет от намерените върху тялото на жертвата косми са негови.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4791 |14.12.2012 Отмениха парламентарния контрол . 0| 5381 |02.03.2011 Отмениха ограниченията срещу шапа у нас . 2| 5223 |08.10.2010 Отмениха концерта на Scorpions в събота . 1| 4798 |20.01.2010 Отмениха присъдите по Чората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads