Реклама / Ads
0| 6549 |17.06.2017 НОВИНИ

Жълт код за дъжд и гръмотевици през уикенда

.
Жълт код за валежи и гръмотевична активност е обявен за пет области на страната за събота, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Предупреждението е в сила за областите Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Ямболска и Бургаска.
 
На места в тези райони количеството на валежите ще e над 15 л/квадратен метър и ще има условия за градушки.

И двата почивни дни ще са дъждовни, но с усилване на вятъра от северозапад ще проникне хладен въздух. През следващото денонощие от северозапад през страната ще премине студен атмосферен фронт. През нощта превалявания ще има в северозападните райони.  През деня валежите ще обхванат страната, като най-късно ще завали в крайните югоизточни райони.

На много места ще има гръмотевични бури и условия за градушки.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад в повечето райони ще е слаб, в Дунавската равнина – умерен, временно до силен, и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София – около 22°.
Източник: Thinkstock/Guliver

По Черноморието

облачността ще се увеличи и ще има краткотрайни валежи от дъжд, с гръмотевици. Ще духа слаб, до умерен вятър, предимно от запад. Максималните температури ще са между 22° и 25°. Температурата на морската вода е 19-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините

ще е облачно, с краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен-до силен северозападен вятър. Ще нахлува студен въздух и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 9°.

В неделя и понеделник

ще бъде хладно и предимно облачно. На много места ще има превалявания от дъжд, но само на отделни места след обяд е възможно и да прегърми.

Във вторник

ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове, но вероятността за валежи е малка. Температурите ще започнат да се повишават.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5079 |15.06.2017 Валежи с гръмотевици и днес . 0| 5968 |11.06.2017 Много дъжд, че и сняг . 0| 4080 |03.06.2017 Дъждове и наводнения в страната . 0| 4120 |27.05.2017 Жълт код за обилни валежи в 19 области на страната е обявен за днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads