Реклама / Ads
0| 5105 |10.07.2015 НОВИНИ

Жена прибирала пари, събирани за болни деца

.
Хиляди левове, събирани за деца с увреждания и за животоспасяващи операции не са стигнали до семействата в нужда. За това сигнализираха потърпевши. Оказва се, че за да се събират повече пари, са замесени и имената на известни личности, съобщи НТВ.
 

 Във Фейсбук групата "Подарявам, давам от сърце” членуват 7000 души. Всеки от тях продава своя вещ на търг. Събраните средства отиват за предварително обявени благотворителни каузи. Повечето - за деца с увреждания. Парите се превеждат по сметка на администратора на групата Златка Рангелова. Надеждите за помощ на десетки родители обаче остават попарени. Една от излъганите майки още чака своите 1000 лв.  „Тези пари щяха да отидат за лечение в чужбина, ако не ни бяха помогнали от други групи, ние нямаше изобщо как да съберем необходимата сума, защото парите бяха повече от 1000 лева”, разказа жената.

 

Останалите администратори провеждат вътрешно разследване. Оказва се, че има и други измамени. „Не мога да си представя, че жена със семейство може да открадне толкова много пари”, коментира Пенка Кацарска, представител на ателие за хора с увреждания. „Тя взе от нас 500 лева, като 80 лева бяха от продадени наши изделия и то на много ниски цени”, разказа Кацарска.

 

Във социалната мрежа има хиляди коментари за благотворителната дейност на Златка. Екип на Нова откри Златка, за да разбере дали нуждаещите се ще получат парите си. Оказва се, че 2 от децата, за които са се събирали пари вече са починали.

 

„Забавих се поради простата причина, че имам 2 малки деца, ходя на работа и реших, че или трябва да прекратя тази дейност или просто да започна да превеждам по сметките, защото нямам физическа възможност да се справя”, обясни тя. „В началото си мислех, че ще мога да се справя с всичко това , но явно, че не успях да се справя”, призна Златка.

 

Нова я срещна с Диана, която също е отделяла от собствените си средства, за да помага.  „От 1 месец насам администраторите на групата са започнали да молят нещо да се преведе на банковите сметки на хората, а не на Златка”, обясни Диана Костадинова.

 

Проверка  показа, че в новата си група Златка Рангелова е спекулирала с имена на публични личности. Потърпевшите ще сигнализират и прокуратурата, а докато започне разследване по случая остава да чакаме - Златка да спази обещанието си и да върне парите до края на другата седмица.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4915 |09.07.2015 Селскостопански самолет напръска жена с отрова . 0| 6846 |09.07.2015 Шампион по културизъм, убил жена си, иска смъртна присъда . 0| 4881 |09.07.2015 Мъж и жена изгоряха при пожар в Люлин . 0| 4961 |06.07.2015 Кучета разкъсаха ръката на 55-годишна жена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads