Реклама / Ads
2| 3220 |19.01.2022 НОВИНИ

Грабителите удушили жената от Русе, за да не ги разпознае

.
Убийците на 57-годишната аптекарка от Русе Еранухи Пехливанян са двама безработни мъже. Първоначално те нямали намерение да я ликвидират, но по-късно го направили, за да не ги разпознае и да ги посочи като автори на грабежа в дома й.
 

Подробностите по случая бяха представени от окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев, който категорично обяви, че мотивът за убийството са парите, уточни БНР.


Еранухи Пехливанян, която е съпруга на общинския координатор на ГЕРБ и председател на групата общински съветници от партията Бедрос Пехливанян, е била следена повече от месец и на 11 януари е била отвлечена от обществен паркинг в центъра на града. Тя е носила със себе си 20 хил. лева. След като е била похитена, жената е била принудена да предаде на престъпниците всички налични пари от дома си - още около 45 хил. в евро и левове.

 

За да не ги разпознае, двамата решават да я убият. Същата вечер тя е била удушена, а ден по-късно, за да прикрият следите си, убийците разчленили тялото ѝ, след което изхвърлили части от него в река Русенски Лом край населено място на 30 километра от Русе. В момента полицаи и водолази още издирват части от тялото на жената. 

Задържаните са безработни и с криминални прояви в миналото, каза прокурор Георгиев и допълни.

 

„Единият от обвиняемите вчера беше разпитан от прокурори и от разследващия служител на МВР пред съдия от Окръжен съд Русе и показанията му са протоколирани по надлежен ред. Той е човекът, който ни съобщи и къде са местата, на които е била умъртвена и в последствие частите от тялото ѝ са били изхвърлени в реката. След проверка на тези негови обяснения, бяха намерени в късните часове снощи и част от частите на тялото. Мотивът в този случай е изцяло користен“.

 

Веднага след убийството двамата си поделят парите, като единият изплаща няколко бързи кредита в размер на 16 000 лв., а другият планирал на следващия ден да си купува кола извън Русе. Двамата са задържани за 72 часа, като до петък прокуратурата ще поиска постоянното им задържане под стража. Случаят се наблюдава и от Върховна касационна прокуратура.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6099 |01.12.2021 БОЕЦ: Жената до Гешев била адвокат на шеф на ТРЕЙС, докато прокуратурата разследвала фирмата за Своге . 2| 4351 |29.11.2021 Отиде си жената сензор Мая Попова . 15| 51995 |19.11.2021 Под обектива на македонска медия: Коя е жената до Кирил Петков? . 10| 28979 |16.11.2021 Янко: 60 лева ми продадоха ГЕРБ. За мен и жената по 30

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads