Реклама / Ads
53| 5202 |08.11.2020 НОВИНИ

Журналист: Тръмп ще се опита да се задържи в Белия дом по всевъзможен начин

.
Доналд Тръмп
Имунната система на САЩ сработи. Светът си отдъхва от епохата “Тръмп”. Но предстоят два болезнени месеца, в които Тръмп ще се опита с помощта на всички законови и извън законови начини да се задържи в Белия дом.
 

Това заяви пред Българското национално радио журналистът Петко Георгиев.

Вчера по площадите в САЩ излязоха граждани, за да отпразнуват победата на демократа Джо Байдън, който обърна играта за Белия дом в своя полза и се превърна в 46-тия американски президент. Демократът спечели някои ключови щати, след дни на очакване от страна на американците.

 

“Политиката на САЩ към ЕС, Русия и Китай ще се промени. Най-малко вероятно спрямо Китай, там икономическата конкуренция ще продължи. Джо Байдън познава на пръсти самата Русия. За ЕС и за НАТО резултатът е много добър. Избирането на Байдън е много лоша новина за т.нар. Балкански поток, ще има засилване на санкциите. Иначе, за България като цяло избирането на Байдън носи надежда“, посочи Георгиев.

 

По думите му по време на мандата на Доналд Тръмп светът е понесъл тежки поражения върху отношенията между САЩ и останалите държави.

 

“Резонен въпрос е доколко един нов президент ще може да гарантира дългосрочна стабилност. Америка има ролята на партньор, който да се докаже, че на него може да се разчита в дългосрочен план”, допълни още журналистът.

 

По думите на Петко Георгиев на Джо Байдън ще му отнеме месеци, за да формулира ясна политика спрямо Близкия изток.

 

"Не смятам, че ще се ангажира в нови военни конфликти. Но той няма да изостави партньорите на Америка... Тепърва предстоят месеци на тежки битки. Категоричната победа на Байдън ще направи тези битки по-болезнени, но няма да ги отмени", коментира анализаторът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 14159 |08.11.2020 Илиян Василев: подгответе за празненства при падането на ГЕРБ, както в Америка празнуват загубата на Тръмп . 13| 5683 |07.11.2020 Тръмп: Тези избори далеч не са приключили . 8| 5699 |06.11.2020 Журналист: В Ковид отделението на Първа градска няма лекар, липсват защитни облекла за персонала . 39| 7093 |05.11.2020 Елена Поптодорова: 3% пиха разредена белина - такава фанатична преданост има към Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads