Реклама / Ads
58| 4867 |19.01.2009 НОВИНИ

Журналисти чакат пари от Гамизов, той пише нова конституция

.
Стефан Гамизов дължи заплати и хонорари на екипа на широко рекламираното сп. "Идеалист", което така и не видя бял свят. Това се казва в съобщение на екипа, работил по проекта, изпратено до медиите.
 

 

След спирането на изданието поради липса на финансова подкрепа от издателя си "Референдум Медия", собственост на бизнес консултанта Стефан Гамизов, трудовите договори на екипа били прекратени. Това станало още през декември, но не се огласявало. Създаването на списанието бе съпроводено със слухове за огромни заплати, които Гамизов обещал на журналистите. Най-ниските били над 2000 лв, но имало и по 10 000 лв. "Към момента не са изплатени договорените заплати и хонорари за ноември и декември на екипа от около 30 души, както и дължимите обезщетения", оплакаха се журналистите. Според тях има голяма вероятност въобще да не получат парите си. "За цялото функциониране на блога на "Идеалист" не са изплащани договорените пари на външните автори и на стажантите", съобщават още от екипа. Гамизов не е платил дължимите суми на обучители, на посредническата агенция за набиране на екип за списанието, на компанията, създала дизайна на списанието, както и на компанията, изработила логото и дизайна на първа страница.

"Всички членове на екипa на вече бившето списание "Идеалист" бяхме привлечени от идеята, подкрепяна поне на думи от Стефан Гамизов и Харалан Александров като съиздател, да правим гражданска журналистика и да работим за промяна на обществото. Заявките за промяна на обществото, според нас, трябва да бъдат съпътствани от осъзнаване на собствената отговорност и спазване на поетите ангажименти", се казва още в писмото.

Самият Гамизов призна, че има неуредени сметки с екипа на „Идеалист". "Проектът „Идеалист" беше прекратен поради невъзможността на събрания екип да произведе продукт, който би бил от полза на по-голяма група граждани, освен за тясна прослойка в обществото, доказала с арогантното си и безотговорно поведение липсата на каквато и да е ангажираност, относно каквато и да е обществена кауза", обясни той. За него изразената позиция от екипа на „Идеалист" не е нищо повече, освен липса на чувство и сила да се разделиш с представата за себе си и да заемеш в обществото място, което естествените събития са ти отредили.

На специална пресконференция Гамизов заяви, че България трябва да строи 7 - ми и 8 - ми блок на АЕЦ "Козлодуй", а не да отваря вече закритите 3 - ти и 4 - ти блок. Освен това новите блокове не трябвало да бъдат строени по руска технология, защото е много стара и не така надеждна.

На пресконференцията Гамизов представи екипа, който ще ръководи заедно с него Гражданската формация "Гражданска лига". В него са антропологът Харалан Александров, който ще отговаря за образованието и "особено смисленото поведение на политическите субекти в група", председателката на Центъра за защита на правата в здравеопазването Теодора Захариева, която ще отговаря за здравеопазването и нотариусът Стефан Стойков, който ще се заеме със съдебната система. Самият Гамизов ще се занимава с проблемите на корупцията и престъпленията на белите якички.

Гамизов обяви, че "Гражданска лига за България" ще работи през следващите 1 - 2 години по създаването на нова  Конституция на България. Българското общество било устроено много погрешно и затова се нуждае от реформация. Като специална цел "Гражданска лига" си поставя следенето на поведението на президента Георги Първанов, който според Гамизов има персонална вина за срива в обществото през последните години, създавайки скрити центрове на власт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5446 |17.01.2009 Десант на руски журналисти в София, посрещат ги Първанов и Станишев . 15| 5994 |12.12.2008 Марио Николов раздаде гъши дроб на журналисти . 27| 4989 |17.11.2008 SMS със сценарий на БСП получиха политици и журналисти . 23| 5110 |28.10.2008 Пенсионерите ще чакат; увеличението на пенсиите им се отлага

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads