Реклама / Ads
2| 2816 |02.04.2023 НОВИНИ

Какви са перспективите за бъдещ кабинет? Експертите говорят

.
Източник: стопкадър, NOVA
Големият въпрос е дали през изминалите година-две имаше демокрация или изнасилване и злоупотреба с демокрацията.
 

Има много голяма воля у хората да се случи кабинет, а лидерите на водещите политически сили вече започнаха да укротяват тона. Не мисля обаче, че партиите са готови за компромис. Това каза Калина Влайкова, главен редактор на euronews.bg.

 

Според журналиста Слави Ангелов няма никаква изненада в това, което се случва. "Ако всички партии изпълнят обещанията, не само няма да има правителство сега, но и през септември. Фокусът трябва да е върху хората, не върху политиците. Вместо да решават проблеми, създават проблеми. Когато се промени този фокус, можем да говорим за промяна", заяви той. 

 

Журналистът от БНР Силвия Великова смята, че изглежда, че нещата вървят към следващи избори. Най-важният въпрос сега е кога точно ще знаем каква е точно реалната подредба. Опасявам се, че ни чака дълго чакане на коментарите на политиците.

 

Не ми се струва, че първите две партии могат да бъдат заедно, така че отиваме към избори. 67% от българите избраха да не гласуват. Радев би трябвало да бъде основание да има правителство. Няма да има коалиция анти Гешев, а дали ще има такава "да си върнем институциите на мястото", ще видим", отбеляза тя.

 

Културологът Георги Лозанов от своя страна посочи, че въпросът е колко от този вот е купен, колко е корпоративен, колко са твърдите ядра. "Колко хора днес сами, заставайки пред съвестта си, са взели решение за кого да гласуват. Тези хора може да са 3% от тези 30%, колкото е активността. Въпросът е кога на евроатлантиците ще им се стори, че положението става много опасно. Последните два избора са вече исторически, а не политически, защото са по време на война. Ще се очаква политическа геройка в поведението на политиците", смята той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2968 |01.04.2023 Хендрик Зитих: Прекалено дълго подценявахме дезинформацията и не предприемахме никакви мерки . 0| 5936 |31.03.2023 Приключи аутопсията на Емил Боев, какви са версиите за смъртта му? . 0| 2837 |31.03.2023 МВР: При никакви обстоятелства не се обсъжда прекратяване на изборния процес . 6| 3930 |29.03.2023 Каква е възможната формула за бъдещ кабинет?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads