Реклама / Ads
6| 5317 |28.11.2013 НОВИНИ

Калфин написа писмо до Камерън в защита на нашите емигранти

.
Ивайло Калфин изпрати днес писмо до британския премиер Дейвид Камерън по повод обявените вчера планове на правителството му за въвеждане на ограничения срещу работниците от други европейски страни. Те бяха обосновани с падащите от 1 януари 2014 г. ограничения за работа на българи и румънци в ЕС.
 

„Като стипендиант на правителствената стипендия „Чивенинг" и като магистър и почетен доктор на „Университета в Лофбъро", имах привилегията да се запозная и да се възползвам от най-добрите постижения на Великобритания в образованието. С цялото ми уважение към Вашата страна, бих искал да ви помоля да не следвате националистите, а да покажете лидерство каквото Великобритания и Европа заслужават. Аз съм абсолютно убеден, че когато вземате решения от името на Обединеното кралство, ще демонстрирате визията и политическата мощ, която гражданите очакват от вас", пише Калфин.

В писмото до британския премиер българският евродепутат заявява, че основанията за предприеманите мерки се базират на неверни твърдения и че британската икономика винаги е печелила от емигрантите, които носят принадена стойност на бизнеса. Калфин се позовава на британски и европейски изследвания, според които българите са във Великобритания, за да учат и да работят. Следователно те допринасят за развитието на британската икономика, плащат си данъците и учебните такси там. Калфин настоява да бъдат огласени данните от тези проучвания, за да стане ясно, че процентът на тези българи, които се възползват от британската социална система, без да допринасят към нея, е незначителен.

Калфин пише:" Подсилването на спекулациите на националистите , че британският пазар на труда ще бъде застрашен след отпадането на ограниченията за българските граждани, стъпва на едно безсмислие. Днес всички граждани на ЕС могат да пътуват и да пребивават на територията на Обединеното кралство. Премахването на ограниченията на пазара на труда е насочено към тези, които са готови да дойдат и да работят легално в Обединеното кралство. В какво тогава е заплахата?"

Българският евродепутат споделя убеждението си, че плановете за мерки срещу емигрантите работят в полза на онези, които „искат да видят връщането на Европа към националните окопи" и които отричат ползите и просперитета, които Европа донесе на гражданите си през последните 50 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5216 |27.11.2013 Калфин: Българската граница ще е под строг контрол на ЕС . 34| 5382 |23.11.2013 Калфин:БСП ги е страх от избори . 10| 5191 |22.11.2013 Калфин: Протестите нямат искра, за да падне правителството . 14| 9502 |10.11.2013 Сумиста лъже в писмо до Карбовски за разговори с ченге и министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads