Реклама / Ads
14| 2833 |02.08.2023 НОВИНИ

Калина Константинова: Камуфлажната пропаганда за джендърите доведе до пропуските в Закона за домашно насилие

.
Всички сме съучастници в това, че интимната връзка не бе разписана в Закона за защита от домашното насилие. последните години цялата измислена пропаганда, джендърска идеология и псевдо интерпретации и пропагандни твърдения не позволиха на последните два парламента да приемат каквито и да било изменения. Камуфлажни пропагандни твърдения като джендърската идеология попречиха.
 

Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ Калина Константинова.

 

По думите й законът не е променян 12 години, а миналата сряда липсата на политическа воля е попречила интимната връзка да бъде вкарана. 

 

“Тоест законът, който приехме финално, въвежда мерки, които можеха да бъдат активни само за жертви на домашно насилие, които са жертва и насилник, които споделят едно домакинство, имат общ бюджет или са в съпружески отношения", подчерта тя. 

По думите й в подкрепа на новите предложения и мерки, включващи жертви на насилие, които са в интимна връзка, са били само ПП и ДБ.

 

ГЕРБ и ДПС са инициирали промените, с които се увеличават присъдите за насилие, които да имат превантивен ефект.

 

“Ние подкрепяме тези предложения и потърсихме подкрепа да се разшири обхватът на Закона за защита от домашно насилие, вкарвайки интимната връзка. Момичето, пострадало в Стара Загора, попада точно в тази хипотеза. Тепърва ще изградим информационна система, базирана на закона, приет миналата седмица”, посочи депутатът. 

 

Ако тези промени бяха приети още миналата седмица, 18-годишното момиче от Стара Загора, което бе нарязано с макетно ножче от приятеля си Георги Николаев, щеше да получи по-голяма защита: 

 

“Нейният сигнал щеше да бъде обработен в рамките на 24 часа. През това време съдът можеше да разпореди, че нейният насилник трябва да прекрати всякакъв контакт и комуникация с нея и полицията трябва веднага да приведе това разпореждане в действие. Тя може да намери правна и психологическа помощ в центровете за закрила. Освен това провинението на насилника ще влезе в информационната система и при всяка негова следваща подобна простъпка - тя ще се приема като рецидив и ще има информация във всички институции, че този човек вече е отправял заплахи и вече е бил заплаха за някое момиче”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3786 |30.05.2023 Калина Константинова опровергава Демерджиев: „Мъртви души“ сред бежанците няма и не е имало . 15| 3663 |14.02.2023 Калина Константинова за списъка ”Магнитски”: Притеснително е, че всеки шести там е българин . 2| 3307 |01.02.2023 Калина Константинова: Искаме да спечелим изборите и да представим програма, за да променим България . 3| 11033 |15.01.2023 Калина Константинова: Тома Биков и Даниел Митов са толкова свързани с Nexo, колкото и Настимир Ананиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads