Реклама / Ads
0| 2890 |22.03.2022 НОВИНИ

Калоян Паргов: Актуализацията на бюджета ще е чакана от всички общини в страната

.
Калоян Паргов
Със сигурност актуализацията на държавния бюджет в средата на годината ще е чакана от всички в България, не само от Столична община, а от всички общини в страната. Това е мнението на председателя на групата на „БСП за България“ в СОС Калоян Паргов.
 

„Очевидно, че войната и стагфлацията, за която икономисти сигнализираха много преди да има война, ще създадат значителни икономически и финансови затруднения в следващите месеци“, прогнозира Паргов.

 

Той обясни, че около актуализацията ще има доста дискусии и спорове в желанието на всеки един от браншовете, местната власт, бизнеса и потребителите да получат компенсации и помощ.

 

„А тя ще зависи от приходната част. Както за държавния бюджет, така и за общинския, приходната част ще е голямо изпитание тази година“, счита Паргов.

 

По думите му компенсациите са важен елемент от стратегията на Столична община, но тя трябва да докаже ефективност и затваряне на пробойните.

 

„Този компенсационен механизъм трябва да е свързан с ясен ангажимент на СО за реформи. Това означава оптимизация, а не съкращения на хора и намаляване на услугите и тяхното качество“, заяви председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет.

 

„Първото нещо по време на криза, което всеки бизнес, всяко дружество без значение дали е държавно, общинско или частно, е да съкрати работния персонал. БСП няма как да толерира това в условията на стагфлация - ужасяващото съчетание между висока инфлация, нарастваща безработица, нисък БВП и намаляваща икономическа активност“, заяви Паргов.

 

Той е убеден, че дали чрез интервенция на централната банка или чрез компенсации за бизнеса, трябва инфлационният процес да бъде овладян и спрян.

 

„Освобождаването на работна ръка ще тежи на социалната система. Тези хора излизат от пазара на труда и ще трябва разчитат на помощи, което ще има отрицателен ефект върху потреблението“, категоричен е Калоян Паргов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2739 |21.03.2022 Калоян Паргов: Транспортът в София има нужда от реформи и висока ефективност . 0| 2903 |10.03.2022 Калоян Паргов: Българският народ имаше куража да спаси българските евреи . 0| 2929 |28.02.2022 Калоян Паргов: Решението на премиера да поиска оставката на Стефан Янев е опасно . 0| 3009 |24.02.2022 Калоян Паргов към ГЕРБ: Не ви вярват, че парите няма да изтекат в нечии джобове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads