Реклама / Ads
7| 3212 |18.07.2021 НОВИНИ

Калоян Паргов: БСП не издържа поправителния изпит на 11 юли

.
Калоян Паргов
БСП не издържа поправителния изпит на 11 юли. Една от причините е, че през 2020 г. партията се съсредоточи върху вътрешните борби. Това коментира председателят на БСП - София Калоян Паргов в интервю за bTV.
 

По думите му причините за това са много и те се коренят в един преломен момент през 2020 г. „Тогава се случиха няколко неща. Първо БСП тръгна по пътя на прекия избор, върху който се очакваше да се фокусират всички медии и цялото общество. Уви се случи нещо по-съществено - COVID-кризата. За съжаление БСП, водейки 3-4 месеца вътрешнопартийна предизборна кампания, забрави за всичко останало, вперена вътре в себе си. Кризата удължи тази кампанията на 9-10 месеца, което беше пагубно“, заяви Паргов.

 

Според него докато хората са се вълнували дали ще оцелеят, каква ще е тяхната перспектива, бунтували са се на площадите, фокусът на БСП е бил вперен в това какво ще се случи с лидерския въпрос. „Очевидно че изпуснахме важни тенденции и процеси, които се случиха в обществото. След март 2020 г. големи електорални маси се отцепиха и започнаха да търсят нови флагове, знамена и аватари и ги намериха“, коментира лидерът на столичните социалисти.

 

Паргов отчете като грешка и това, че БСП не е показала категорична подкрепа за президента Румен Радев. „Пропуск бе и че не излязохме септември месец на площада при хората, а им казахме, че ще защитаваме интересите им вътре в парламента. Явно те не видяха това“, добави той.

 

Председателят на БСП – София отчете като грешка и запазване на водачите на листите и добави, че след като на 4 април с един отбор не си успял да постигнеш резултат, за реванша правиш рокади.

Калоян Паргов обясни, че оставката на председателя на партията вече стои на дневен ред. „Моделът, който тя въведе, имаше своя успех, но после нещо се случи през преломната 2020 г. Загубихме инстинктите и усета за процесите, вперени вътре в себе си. Няма как да убедиш обществото да гласува за теб, гледайки ни как се борим помежду си“, каза той.

 

Относно оттеглената номинация на Николай Василев от проектокабинета на „Има такъв народ“, Паргов коментира, че това показва колебливост и липса на опит. „Очевидно е, че ще предстоят разговори и търсенето на парламентарна подкрепа. Диалогът и консенсусът ще бъдат ключа към съставяне на правителство“, каза той.

 

По думите му има предложение пленумът на левицата да бъде направен на 20 юли (вторник), а не на 25 юли (неделя), защото Народното събрания ще бъде свикано в сряда. „Парламентарната група трябва да получи мандат какво да прави в НС и какви да са действията й, а не тя сама да решава“, заяви Калоян Паргов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3922 |18.07.2021 Пътна полиция е с нов шеф - комисар Калоян Драганов . 13| 5445 |17.07.2021 Калоян Методиев: ”Има такъв народ” върви към несистемна неолиберална формация . 8| 3577 |16.07.2021 Калоян Методиев не очаква преговори между ИТН и която и да е партия за съставяне на правителство . 5| 3383 |13.07.2021 1069 лв. са нужни на работещ човек, за да се издържа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads