Реклама / Ads
0| 3236 |22.07.2021 НОВИНИ

Калоян Паргов: ГЕРБ не реши 15 г. проблема с водоснабдяването и канализацията в София

.
Решение на Министерския съвет е кои проекти ще влязат в Плана за възстановяване и устойчивост, заяви лидерът на БСП - София.
 

В рамките на Плана за възстановяване и устойчивост и на тази политическа сага, която се разиграва през последните месеци по отношение на различни проекти, които трябва да влязат в него, групата на „БСП за България“ работи за това, да има максимално представителство на проекти на София в него. Но крайното решение за това е на Министерския съвет. Това не е повод да правим декларации, с които да търсим политически дивиденти. Това каза председателят на БСП – София Калоян Паргов по повод декларация на групата на ГЕРБ-СДС в СОС за отпадането на Програмата за изграждане/доизграждане/реконструкция на водоснабдителни и канализационни системи от Националния план за възстановяване и устойчивост.

 

„Каква е причината Столична община да подаде проекти към Плана за възстановяване и устойчивост? Защото собственото ви правителство, премиер и министри не отпуснаха на СО 200 млн. лева и вместо да получим 350 млн. лева, получихме 142 млн. лева. И вие започнахте да търсите решения през Плана за възстановяване и устойчивост. Затова вината си е ваша, не на БСП, нито на президента“, обясни лидерът на БСП - София.

 

„В последните 15 г., в които вие сте управляващи, въпросът с водоснабдителни и канализационни системи можеше да се реши на всяко равнище в държавата“, заяви Паргов, Той даде пример с канализацията в кв. „Модерно предградие“ и част от селата около Северната дъга, за която лично се е борил, но само са се сменяли крайните срокове за решение на проблема и така са стигнали до 2024-2027 г.

 

Калоян Паргов коментира и дневния ред на сесията, която ще се проведе в два поредни дни, а общинските съветници трябва да гласуват повече от 160 точки.

 

„Това е често срещана практика от страна на ГЕРБ – СДС. Почти няма общински съветник, който да успее да се запознае в детайли и дълбочина с всяка една точка. Прави впечатление, че тези две сесии са наситени с много разпоредителни точки, което създава определени проблеми, а и създава съмнение за качеството на работата ни“, отбеляза Калоян Паргов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4559 |22.07.2021 В събота парламентарно представените пратии /без ГЕРБ/ сядат на масата за преговори с ИТН . 7| 3488 |21.07.2021 С влизането в ролята на опозиция ГЕРБ едва ли ще има проблем, но това да стане „съвестно и отговорно“ е друга работа . 17| 36911 |21.07.2021 ГЕРБ викна Рашков на изслушване в НС, а едно време бойкотираше явяването на Борисов . 23| 6873 |21.07.2021 ГЕРБ и „Има такъв народ“ бойкотираха общата снимка пред НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads