Реклама / Ads
7| 5073 |16.07.2011 НОВИНИ

Кандидат-сватът на Цв. Бориславова- обвинен в лихварство

.
Цв. Бориславова
Бившият общински съветник от партия "Евророма" в курортния град, чийто син Мартин е гадже на дъщерята на мултимилионерката Цветелина Бориславова - Веселина, застава на подсъдимата скамейка в Окръжен съд за лихварство.
 

Окръжна прокуратура - Благоевград повдигна обвинение и даде на съд санданчанина Реджеп Емин, по-известен като Росен Емилов-Решката, кандидат-сват на най-богатата жена у нас Цветелина Бориславова и премиера Бойко Борисов, пише вестник Струма.

Той е обвинен в това, че от 2007 до 2009 г. в Сандански без разрешение по Закона за кредитните институции раздал кредити в български левове на 23 лица срещу задължение за връщане на предоставената сума с висока месечна лихва и вследствие на това е спечелил неправомерни доходи в размер на 57 670 лв. Според Наказателния кодекс, ако бъде признат за виновен, Решката може да получи наказание от 5 до 10 години затвор, глоба от 5000 до 10 000 лв., както и конфискация на част или цялото му имущество.

Икономическа полиция към ОД на МВР - Благоевград започна разследването срещу Реджеп Емин в началото на тази година. Според информация разпитаните свидетели твърдят, че той им давал пари назаем срещу лихва от 15 до 20%, а когато длъжниците закъснявали с ден за падежа на запис на заповедта, "банкерът" вземал допълнително пари за закъснението според настроението, като сумите достигали до 500 лв., а понякога ги и надхвърляли. Други твърдят, че заемите бившият общински съветник отпускал срещу ипотеки на движими и недвижими имоти, най-често апартаменти.

Както "Струма" писа, през 2009 г. 48-годишният Реджеп Емил беше задържан, след като заедно с още няколко души преби жестоко братята Венцислав и Димчо Асенови. Начело на бандата, въоръжена с бухалки и боксове, Решката нахлул в жилището на Венцислав на ул. "Родопа" и в настаналото кърваво меле смлели братята от бой заради неуреден дълг от 100 лв. с 200 лв. лихва. Двата лизингови автомобила на екссъветника бяха изпочупени, а при обиск в дома му полицаите откриха множество записи на заповеди, издадени от заложната му къща, находяща се под дома му. Тогава Решката бе пуснат на свобода от окръжните магистрати под парична гаранция от 2500 лв. Росен Емилов беше сред най-крупните търговци в Сандански преди време - той имаше няколко магазина за луксозни дамски и мъжки дрехи по главната улица в града, но под удара на кризата фалира. Допреди няколко месеца той беше единственият официален представител в Югозапада на спортната марка "Адидас".

Около коледно-новогодишните празници синът му Мартин подари годежен пръстен на доведената дъщеря на премиера Бойко Борисов - Веселина, с която са гаджета от около две години. В началото на тази седмица, както "Струма" писа, Мартин беше осъден на 2 години затвор условно с 3 години изпитателен срок именно заради побоя над фамилията Асенови, в който той участва, пише Струма.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5968 |10.07.2011 Проверка отхвърли обвиненията за кражби на летище София . 56| 6245 |08.07.2011 Цв. Цветанов за Ал. Петров: Не коментирам лице с предявено обвинение . 1| 5053 |07.07.2011 Повдигат обвинение заради катастрофиралия украински автобус . 0| 5207 |29.06.2011 Доживот за убиеца на Кирил и Васко иска обвинението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads