Реклама / Ads
0| 8087 |20.04.2016 НОВИНИ

Кънев: ГЕРБ излъга, че ще управлява с ДСБ и ни би шута

.
Радан Кънев
ГЕРБ излъга, че ще управлява с ДСБ и ни би шута след изборите. Това заяви в предаването "Сутрешен блок" на Bulgaria ON AIR лидерът на ДСБ Радан Кънев. Tой говори още за отношенията си с премиера Бойко Борисов, диалога между министрите Божидар Лукарски и Меглена Кунева, корупцията и предстоящите президентски избори.
 
Диалога го има, подкрепяме всяко смислено нещо, което се предлага от правителството. Искаме да стъпим на здравия разум. Но, ако нещо не е правилно ние се противопоставяме остро. БСП не подкрепя нищо, но когато има повод наистина да се кресне, те застават на страната на ГЕРБ. ГЕРБ управлява с програмата на БСП. ГЕРБ излъга, че ще управлява с нас. Спечелиха много кметски места, благодарение на нашата подкрепа. След това теглиха шута на нашите общински съветници, за да управляват с ДПС, коментира той отношенията между ДСБ и ГЕРБ.

Мога да му отвърна, след като не желае да му губят времето с мен, моля и да не губите моето с него. Но няма да го направя. В България останаха само двама политици, които сочат някакъв път, другите са заровени в дребни партийни проблемчета. Единият е Борисов, който въплъщава тезата, че България не може да се управлява по-добре от това в момента. Вторият съм аз, който сочи алтернатива и друга възможност. Не можем повече да живеем в Живково време, колкото и премиерът ни да го харесва, каза той за премиера Борисов.


той коментира и диалота си с Божидар Лукарски и Меглена Кунева.Абсурд е да се занимавам с други политически лидери, когато нещата в държавата са тревожни. Реформаторският блок, като единно тяло, трябва да се научи да взима общи решения. Ако не се научи, няма бъдеще. Трябва ни общо решение за отношението ни към властта. Блокът е 300 хил. гласа, не само лидерите. Ще загубим тези хора, ако си забравим предизборната платформа. Ние сме една голяма лъжа към избирателите си, ако не сме единна сила.

Публичното говорене за кандидат-президента е вредителство. Който ходи по студиата да предлага себе си или друг кандидат, вреди на себе си и на Реформаторския блок. Колкото партии, толкова кандидатури, е лоша идея. Борисов се чуди как да се спаси от тези избори и да подкрепи ляв кандидат за президент. Неговата мечта е да управлява с БСП. Като нарича себе си балансьор, трябва да го докаже. А и нали трябва да имитираме госпожа Меркел... Ние сме длъжни да издигнем кандидат, който да обедини десните. Има много такива хора в България, смята лидерът на ДСБ.

Ще съдействам с цялата информация, която имам за ДАИ и Агенция "Пътна инфраструктура". Престижът на българската прокуратура няма накъде повече да бъде уронен. Главният прокурор Сотир Цацаров не може да се изложи повече, колкото и пресконференции да организира. Имаме много сигнали за нередности в ДАИ от срещите ни с граждани. Има корупция при провеждането на изпити, но ще разкажа на прокуратурата, категоричен бе Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5476 |18.04.2016 Т. Буруджиева за Фрог: ГЕРБ е като врящо гърне, което ще изкипи . 0| 4797 |17.04.2016 ПФ поже да подкрепи кандидат-президента на ГЕРБ . 0| 4408 |17.04.2016 От ГЕРБ се събират на национална среща в НДК . 0| 4183 |15.04.2016 ГЕРБ предлага избор "Не гласувам" на задължителния вот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads