Реклама / Ads
0| 2172 |21.08.2024 НОВИНИ

В капана на безводието: Все повече населени места на воден режим

.
Източник: БНР
Общините на воден режим продължават да се увеличават. След като миналата седмица Плевен и Ловеч попаднаха в капана на безводието, от днес и в района на Севлиево се въвежда ограничение.
 

„Продължителното засушаване и критичното намаляване на водните количества във вадоизточниците наложи да въведем режим. Заедно с града, общо 16 населени места в района ще бъдат засегнати. Севлиево е на облекчен режим. Водата ще се спира само през нощта. За по-малките населени места ще има друг график”, обясни в ефира на „Здравей, България” управителят на ВиК Габрово  инж. Владимир Василев.





„В момента приключва проект, върху който работим от 3 години. След това в централната градска част мрежата ще бъде на 90% подменена”, обясни Мирослав Банков, представител на общината.

 

На 19 август пък бе обявено бедствено положение за неопределено време на територията на селата Димча, Сломер и Лесичери, обяви кметът на Павликени инж. Емануил Манолов в официалната си страница във Facebook. Решението беше взето на заседание на Общинския щаб по проблемите с водоснабдяването, поради възникналите проблеми и недостига на питейна вода за населението в трите населени места, посочва кметът. 

 

Продължават проблемите с липсата на вода в много населени места в страната заради високите температури и проблемите с водопроводната мрежа, пише БНР.

 

Без вода вчера бяха Шумен, Търговище и Велики Преслав заради присъединяване към новоизградения довеждащ водопровод от язовир "Тича".


В сила е бедствено положение вече в шест села във Великотърновско. Над половината от населените места в община Павликени са на воден режим.







На воден режим преминават Севлиево и селата в общината. До седем от малките населени места вода ще стига само в събота.

 

Заради безводието жители на град Кочериново и общината блокираха пътя за Рилския манастир. Хората негодуват от липсата на вода и дългогодишните проблеми с водопреносната мрежа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2251 |21.08.2024 Тежка катастрофа край Бургас - кемпер влезе в насрещното и се вряза в дърво . 0| 3777 |21.08.2024 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. „Дружба“ 2 . 2| 2604 |21.08.2024 Шофьор изхвърли дете от столичен автобус, предизвика гневни реакции . 1| 3881 |21.08.2024 Психиатър: Спорно е кое по-тежко - в психиатрия или в затвор. Условията и в двете са брутални и нечовешки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads