Реклама / Ads
0| 5050 |28.03.2015 НОВИНИ

Капитан Стефанов: Липсват пилоти на пазара, версията за Лубиц е прибързана

.
Стефан Стефанов
Липсват пилоти на пазара. „Поколението на възраст около 60-те вече заминава. Ние сме имали изключително добра подготовка", каза капитан Стефан Стефанов. Според него сега има капитани, които веднъж в живота си не са направили една фигура. Това каза по Нова телевизия опитният пилот Стефан Стефанов
 
Има съвсем малко отстъпление, не мога да кажа, че е опасно, но би трябвало малко от малко да се вземат някакви мерки“, изтъкна капитанът.

Той коментира и злощастния инцидент над Южна Франция, в който загинаха близо 150 души. Обвинен за инцидента бе копилотът Андреас Лубиц. Според него много е вероятно версията за инцидента да се окаже друга. Мнението му споделя и д-р Николай Райнов от Асоциацията по авиационна и космическа медицина. Според него също заключенията са прибързани. „Има малко отстъпление в световен мащаб от прегледите на пилоти. Вместо на 6 месеца, прегледите стават на 1 година“, допълни още кап. Стефанов.

Макар и песимистичен д-р Николай Райнов все пак изказа задоволство от факта, че преди години е била закупена система за психологически контрол на хората във въздуха. Междувременно от болницата в Дюселдорф опровергаха диагнозата на Андреас Лубиц. Вторият пилот на самолета „Еърбъс“ А320, който се разби над Френските Алпи докато изпълняваше редовен полет между Барселона и Дюселдорф, е бил на лечение в Университетската болница в Дюселдорф, но не заради депресия, пише „Российская газета“.

Според Зузане Допхайде, говорителка на клиниката, информацията, че Андреас Лубиц се е лекувал от депресия в учреждението е невярна, тъй като там изобщо няма психиатрично отделение. Допхайде обаче отказва да изясни подробности, тъй като това би означавало да наруши лекарската тайна, отбелязва Фокус. Директорът на болницата проф. Клаус Хефкен увери, че „постоянно и неограничено подпомагаме прокуратурата“. От клиниката поясняват, че докато е в ход разследването,няма да предоставят друга информация. Депресията засяга милиони хора по света и е сложно заболяване, но не трябва да се бърка с психопатия или да се разглежда като сигнал за убийствени действия, пише и британският вестник The Independent .

Вторият пилот на Germanwings, заподозрян в преднамереното разбиване на самолета, е познавал добре местността, в която се е случила катастрофата, съобщава BBC. Дитер Вагнер, участвал в лятната школа в Монтабаур, където се е обучавал и Лубиц, е потвърдил, че пилотът е летят там по-рано с планер. По-рано френските медии информираха, че Лубиц е почивал в района на Френските Алпи със своите родители от 9-годишна възраст.

Траурните мероприятия, посветени на германските жертви, загинали в самолетната катастрофа над Френските Алпи, ще се проведат на 17 април, предаде ТАСС. На този ден в Кьолнската катедрала ще се извърши траурна церемония, в която ще вземат участие германският президент Йоаким Гаук и канцлерът Ангела Меркел. На церемонията ще присъстват представители на Испания, Франция и други държави, чиито граждани станаха жертви в резултат на разбиването на самолета.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4482 |19.03.2015 Спипаха на Капитан Андреево ретро кола пълна с хероин за 1 млн. лв. . 0| 4528 |17.03.2015 10-километрова опашка на Капитан Андреево . 0| 4906 |11.03.2015 Опашка от камиони на ГКПП "Капитан Андреево" заради срив на тока . 1| 4777 |27.02.2015 9 бойни пистолета и заглушители спипаха на Капитан Андреево

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads