Реклама / Ads
32| 5392 |08.12.2020 НОВИНИ

Каракачанов: Патрулка имало до „Осемте джуджета“ не заради ресторанта, а заради криминогенната ситуация

.
Красимир Каракачанов
Относно присъствието на патрулка до ресторант „Осемте джуджета“ мога да кажа, че няма никаква преднамереност. Присъствието там не е, за да охраняват „Осемте джуджета“. Предадоха ми, че е част от регулярното изпълнение на ангажиментите им. В района имало криминогенна ситуация. Нямам основание да не вярвам на полицията.
 

Това каза военният министър Красимир Каракачанов по БТВ. Той поясни още : „България не закупува ново въоръжение, за да напада някого. Целта е България да има ново въоръжение. Искаме армията да е модернизирана. Това, че сме сключили договор за нови патрулни договори, не е с цел да нападаме Русия. Там няма такова оръжие. Искаме да си защитаваме териториалната цялост“.  

 

По отношение на конфликта със Северна Македония, той каза: „Не мога да кажа, че ние сме  формирали българската позиция спрямо Северна Македония. Позицията на ВМРО и моята е, че  България трябва да признае Република Македония за независима държава.  Но 30 години повтарям, че добрите отношения не могат да са за сметка на българското достойнство и идентичност.

 

Как може да искаш промяна на позиция, с която се защитава българския държавен интерес. Ние искаме тя да бъде част от ЕС, повече от нея. Защо мислите, че Европа е нещо повече от преди 100 години. Много рядко големите държави се съобразяват с интересите на по-малките. Не може няколко държави да принуждават и да искат държава, член на ЕС е да се откаже от интересите си в полза на кандидат-членка. Ние дадохме на Македония да направи крачки.

 

Ние първи признахме Македония за независима държава. Нямаме нищо против да наричат езика си както желаят. Ако ти си решил да изграждаш нова национална идентичност, да не фалшифицираш българската история. 70 години в Македония се насажда антибългаризъм. Защо крадеш част от българската история?!

 

Искаме постановките в договоря да бъдат вписани към анекс-искаме промяна на учебниците им по история. Тези хора какво искат-да се примирим с коминтерновската идеология на титовата държава?! Да запишем, че наименованието Северна Македония касае само територията на Северна Македония. Когато на някого правиш добро, не очакваш той да ти забие ножа в гърба.

 

България не закупува ново въоръжение, за да напада някого. Целта е България да има ново въоръжение. Искаме армията да е модернизирана. Това, че сме сключили договор за нови патрулни договори, не е с цел да нападаме Русия. Там няма такова оръжие. Искаме да си защитаваме териториалната цялост“.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 6031 |29.11.2020 Заев отговори на Каракачанов: Аз съм македонец, който говори македонски . 20| 4815 |26.11.2020 Каракачанов: На българина акълът му идва на другия ден, така и на Заев . 34| 8048 |22.11.2020 Красимир Каракачанов: Македонските правителства не са нормални. Джамбазки е добро момче . 6| 4904 |16.11.2020 Каракачанов: Години наред България финансира гетозираната и неграмотната раждаемост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads