Реклама / Ads
2| 3751 |09.06.2021 НОВИНИ

Кацаров: Борисов и хората му управляваха безобразно кризата

.
Някои хора се опитват да се представят пред обществото като жертви. Не са жертви тези, които години наред са стояли години наред на държавната софра и са правили каквото си поискат. Жертви са онези 20 хиляди наши сънародници, починали през изминалата година заради лошото управление на здравната система и безобразното управление на кризата от Бойко Борисов и неговите хора. Нищо няма да ме разколебае да разкрия цялата истина за това управление.
 

Това каза по време на свое изявление служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. 


Той коментира основно направените рокади в две столични лечебни заведения, попаднали в епицентъра на сериозни скандали, свързани с много пари - УМБАЛ "Александровска" и правителствената "Лозенец".


Проблемите с "Александровска" са сврзани с твърдения за натрупани огромни загуби в размер на близо 70 милиона лева . Ръководството бе сменено преди няколко дни след проверка, която е установила влошаващото се за последните 10 г. финансово състояние на болницата. Скандалите с правителствената "Лозенец" пък започнаха още през миналата година, когато журналистическо разследване показа фиктивни диагнози и източване на здравната каса. На фона на това се разбра, че правителствената болница е участвала в схеми с трансплантации на органи, за които директорът проф. Спасов е бил съвсем наясно. 


Агенцията по вписванията обаче отказа да впише промените в регистъра.


"Този отказ е извън законовите правомощия на директора на Агенцията по вписванията. Какво ни казват с това? Че са недосегаеми, че могат да правят всичко безнаказано и не можем да ги сменим? Можем. Този отказ може да забави събитията с няколко дни, да постави под риск персонала на болниците, пациентите. Отговорността за това ще бъде както на бившите вече директори на лечебните заведения, така и на  директора на Агенцията по вписванията", посочи д-р Кацаров.


Той призова служебният правосъден министър Янаки Стоилов да провери законосъобразността на действията на директора на Агенцията по вписванията и ако установи превишаване на правомощия и нарушаване на закона, да я освободи от длъжност.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6741 |09.06.2021 Манолова осъди Борисов за клевета . 27| 15521 |08.06.2021 Бойко Ноев: Борисов може да компрометира изборите. Питат го за Мата Хари, той казва, че е евроатлантик . 4| 3689 |08.06.2021 Манолова: Не се притеснявам, че мога да съм сред санкционираните. Американците визират Борисов . 38| 12783 |09.06.2021 Христо Иванов: Ерата ”Борисов” приключи, парламент и правителство ще има

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads