Реклама / Ads
3| 4496 |10.11.2017 НОВИНИ

Кирил Ананиев: Ще формираме консултативен съвет към министъра

.
Кирил Ананиев
”Не смятам, че ще бъда ново камикадзе. Знаете, че много години работя в публичния сектор, в частност - бюджета, занимавал съм се с бюджета на НЗОК и целия сектор ”Здравеопазване”. Това заяви в НС новият здравен министър Кирил Ананиев, след като депутатите гласуваха за неговата кандидатура, информира БГНЕС.
 

"Планът ми за действие в здравеопазването не предвижда сто дни толеранс, започвам от днес", добави Ананиев. Според него по време на дебата в пленарната зала народните представители са се опитали да отделят въпроси и проблеми, вместо да се гледат комплексно на нещата. Запитан как тълкува отсъствието на министър-председателя от днешното гласуване на кандидатурата му, той поясни, че с премиера са били рано сутринта заедно.

 

"Той е проявил своето уважение към мен. Това, че има толкова сериозен ангажимент, свързан с националната сигурност, не мисля, че трябва да се тълкува по-отрицателно", каза още новият министър Ананиев.

 

И посочи: "Ще работя с всички парламентарни групи, секторът на здравеопазването няма цвят, увери депутатите в пленарната зала той, след като беше гласуван за поста. Наистина при днешния дебат имаше предложения и отляво, и отдясно, не че нямаше какво да кажа, но за да поема този пост, съм подготвил план за действие, свързан с реформите в сектора. Те са в пряка връзка с програмата на управляващите. Част от дебата беше по темата, останалата част от него беше политически насочен".

 

"Моята цел е да намаля това напрежение, да създам баланс в системата, ще формираме консултативен съвет към министъра, в който да влязат честни, доказали се лекари, общественици, експерти, ще се свържа с научния потенциал в страната, които работят по тези проблеми. Една от първите ми срещи ще бъде с професионалните организации", потвърди новият министър. "И независимо от всичко благодаря на всички за изказаните мнения и предложения по време на дебата в НС", каза още здравният министър Кирил Ананиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3974 |10.11.2017 Със 121 гласа ”за” Кирил Ананиев е новият здравен министър . 1| 3938 |09.11.2017 Внесоха в НС кандидатурата на Кирил Ананиев за здравен министър . 5| 4341 |06.11.2017 Заместникът на Горанов Кирил Ананиев ще е новият здравен министър . 4| 5064 |26.10.2017 Ген. Кирил Войнов за наводненията: Говорим за апокалипсис

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads