Реклама / Ads
21| 5007 |10.12.2021 НОВИНИ

Кирил Добрев: Подкрепям Нинова за всеки държавен пост, стига да остави БСП на мира

.
Кирил Добрев
Кирил Добрев коментира, че винаги се е страхувал БСП да не изглежда ”нещо като ВМРО в управлението на ГЕРБ или като ”Атака” в други управления, които минаха”. Той добави, че подкрепя Корнелия Нинова ”за всеки държавен пост, стига да остави партията на мира и на спокойствие”.
 

Членовете на висшия орган на БСП се събраха на присъствено заседание в централата на партията. Дневният ред предвижда обсъждане и утвърждаване на коалиционно споразумение за съставяне на правителство на Република България.


Предвижда се в бъдещото правителство да има петима вицепремиери, за един от които е спрягана лидерът на БСП Корнелия Нинова. Към споразумението има и политическа програма с 18 приложения по различни сектори.


"Очакванията на всички са за едно стабилно управление на страната, тя има нужда от това", коментира пред журналисти депутатът от левицата Георги Михайлов. В отговор на въпрос той каза, че Националният съвет ще реши дали БСП да участва във властта със свои министри и дали Нинова да е вицепремиер. "Моето мнение е, че тя има пълното право да участва в управлението на страната, напълно го е заслужила, но това ще се вземе като решение от Националния съвет", заяви Михайлов.


Кирил Добрев коментира, че винаги се е страхувал БСП да не изглежда "нещо като ВМРО в управлението на ГЕРБ или като "Атака" в други управления, които минаха". Той добави, че подкрепя Корнелия Нинова "за всеки държавен пост, стига да остави партията на мира и на спокойствие".

Според Антон Кутев това ще е тежко управление и за следващото правителство, и за БСП. "Тук става дума за една типично ляво-дясна коалиция, която между другото във всичките си форми убива левите партии. Няма в историята в последните 20 години подобна коалиция, която да не е била за сметка на левите партии", коментира той пред журналисти на влизане в сградата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2955 |10.12.2021 Кирил Петков: Надяваме се, че днес ще бъде подписано коалиционното споразумение . 0| 3256 |08.12.2021 Кирил Петков, Джулиана Гани и Squid Game са сред най-търсените неща в Google у нас през 2021 г. . 15| 4158 |08.12.2021 Кирил Петков: Утре или вдругиден сме готови да вземем мандата . 8| 3295 |07.12.2021 Кирил Петков: Партиите все още не са ни подали предложенията си за министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads