Реклама / Ads
13| 7089 |07.12.2022 НОВИНИ

Кирил Петков: Риториките на президента, че сме шарлатани, нямат значение. Важно е какво става с ББР, ”Газпром”

.
Кирил Петков
Тези две риторики на президента, че сме били лъжци и шарлатани, нямат много значения. Това, което обаче има значение, са действията, които се случват в последния месец-два и действието на служебното правителство, които от наша страна трябва да носят критика. Последното голямо разочарование беше примерно с Българската банка за развитие. Това заяви Кирил Петков от ПП.
 

Екипът, с който заедно преди една година започнахме да разглеждаме как един милиард е откраднат от тази банка и е даден на осем фирми, свързани с хора като Вълка, и тези хора направиха тази банка да дава средства на малки и средни предприятия, дадоха възможност тези милиони, които са изчезнали, да бъдат потърсени, и изведнъж служебното правителство ги уволнява. Същото беше и за връщането на Газпром, допълни той пред bTV.


На бивши коалиционни партньори и президента трябва да им стане ясно, че ние сме партия, базирана на ценности и принципи, и ако някой ги нарушава, ние ще критикуваме. Ние не сме в политиката, за да бъдем приятели и врагове с някой, аз съм в политиката, за да следвам принципи, така че живота на българските граждани да става по-добър. Ако си бил коалиционен партньор и правиш нещо срещу интереса на българските граждани, ние критикуваме, ако си президент, който има служебно правителство, което според нас уврежда интересите на българските граждани, ние също критикуваме, няма значение дали сме били партньори или не, каза още той.

 

Никой не може да ми вдигне телефона и да ми каже какво да правя. Политиците са свикнали на игри и комбинации, и точно затова сме неудобни, категоричен бе лидерът на „Продължаваме промяната“.

 

"Караме на база принципи, а това, което е най-добро за българските граждани - го правим. Ние сме хора, които влязохме с кауза и не зависим от никой. Няма никой в България или извън България да ни каже какво да правим. Затова сме доста неудобни за доста от тях", каза още бившият премиер.


"Аз не знам от какво е излъган", заяви той за думите на държавния глава.


Създадени сме с една цел. Всички потенциални на България са тук. България трябва да расте с огромна скорост, но накрая резултатът е, че сме най-бедната страна в Европейския съюз, подчерта Петков.


Според него по-високата цена на газа в момента зависи от стойността на синьото гориво на нидерландската борса. Един месец те се опитваха обратно да се договорят с Русия. Енергийният министър има опит 10 години в Москва, но какво направи - нищо", заяви бившият премиер.


Той подчерта, че по времето на кабинета "Петков" над 1 милион български пенсионери са минали над прага на бедност.

 

Ние няма да подкрепим първия мандат за съставяне на правителство, тъй като не искаме да излъжем половин милион бърлгари и да върнем модела "Борисов" на власт. Това заяви лидерът на "Продължаваме промяната".

 

Аз бях изумен от българския Меси, как успя да направи няколко движения, щял да подкрепи потенциално вето на президента, после нямало да подкрепи и се обърках. Затова ние сме сложили 9 ясни гаранции, какво точно трябва да се случи, за да поемем втория мандат. Ако тези гаранции бъдат изпълнени и всичките други неща почват да се случват, ние бихме поели втория мандат само с "Демократична България". За третия мандат е прекалено рано даже да се говори, защото аз не знам на кой ще го даде президента, допълни Петков.

 

Нищо лично нямаме срещу проф. Габровски. Даже човекът изглежда като един стойностен професионалист в медицината, просто като виждаме колко е активен господин Борисов, ние очакваме и мисля, че е съвсем ясно, че човекът, който ще взима реалните решения, ще бъде той. Когато това е факт, няма как ние да си затворим очите и да забравим какво се случва в последните 12 години. Няма депутат в нашата партия, който вижда, че моделът "Борисов" е нещо хубаво, за да се върне обратно в България, каза той.


Според него е прекалено рано да се говори за третия мандат.

 

От изборите насам се занимаваме с фалшиви новини Борисовки, които да замъгляват общественото мнение. Как си представяте, в Народното събрание всички да си говорят за някакви флашки с кодове. Това е абсурдно, това което казах ясно, пак ще го повторя, ние сме готови да се направят всякакви одити, външни и вътрешни, от най-големите експерти и да го заложим това в Закона, за да имат всички сигурност, че машините работят както би трябвало да работят. Ние вярваме в това, но други не са сигурни, ето затова да си го докажат, обаче това да не бъде предпоставка и така лъжлива теза, за да върнат хартиените протоколи, надраскани на ръка или мастиления нокът, обратно в изборния кодекс, каза още той.


Дали чрез меморандума "Джемкорп" е можело да се получи достъп до стратегически енергийни обекти, като ТЕЦ "Марица Изток" 1 и 2, без разрешение? Знаете ли, ако българските служби чакат разрешение за тия неща, значи има голям проблем в българските служби. На ДАНС задачата му е да следи непрекъснато всякакви чужди интереси за инвестиции и да правя своите доклади, те направиха своя доклад, ние прекъснахме този меморандум с оперативно заседание на Министерски съвет и всичко приключи, освен обаче нуждата на ГЕРБ да замъгляват общественото мнение, допълни Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3141 |06.12.2022 Кирил Петков: Рискът от връщане на Борисов във властта ни спира за Шенген . 7| 3082 |06.12.2022 Петков: Няма да подкрепим Габровски, малко вероятно е ПП да да предложи кабинет на малцинството . 20| 3713 |06.12.2022 Слави Трифонов: Защо Кирил и Асен са шарлатани!? . 11| 3256 |06.12.2022 Нинова: Радев с Кирил и Асен се провали! Искаше да управлява страната чрез тях

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads