Реклама / Ads
0| 3091 |09.04.2022 НОВИНИ

Кюланов, ЕК: Работим усилено първото плащане за България да бъде до края на тази година

.
Цветан Кюланов Източник: стопкадър, БНТ
”Работим усилено първото плащане за България да бъде до края на тази година, това плащане би трябвало да бъде около 20 процента от Плана, което е над един милиард евро. Надяваме се в началото на май Европейският съвет също да одобри Плана за възстановяване, той трябва да бъде изпълнен. Ангажиментът на правителствата е, първо, да извършат реформите и инвестициите и след това Европейската комисия да направи разплащането”.
 

Това заяви ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Цветан Кюланов пред БНТ.

 

По думите му промени в Плановете за възстановяване не са невъзможни, но трябва да бъдат оправдани от променящата се ситуация в икономиките в самите държави. Цветан Кюланов допълни, че има възможност за пълна замяна на една идея с друга.

Той коментира темата Република Северна Македония така: "Категорично двата процеса нямат абсолютно нищо общо - решението относно Република Северна Македония е задача на Европейския съвет, докато Плановете за възстановяване са техническа работа на Европейската комисия".

 

"Безпрецедентните санкции срещу Русия трябва да постигнат необходимия ефект. Силно ни се иска санкциите да са достигнали своя лимит и че няма да има нужда от допълнителни, санкциите трябва да могат да бъдат дълготрайни и да бъдат продължени, колкото е необходимо, те трябва да са по-вредни за санкционирания, отколкото за санкциониращия", добави Цветан Кюланов.


Той поясни, че с активирането на Директивата за временна защита всички украински граждани, които са избягали, имат право в следващата година да пътуват в целия Европейски съюз и да се установят. "Надяваме се всички за кратък период от време - там, където имат желание", каза още Цветан Кюланов.

 

По думите му подготовката е за изцяло премахване на зависимостта от руски газ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3126 |07.04.2022 Министър Заков за нови изтребители: Има няколко опции, върху които работим . 16| 2905 |01.02.2022 Петков: България вече е на прав път и наш дълг е да работим всеки ден, за да бъде държавата ни демократична . 3| 3153 |27.01.2022 Йорданова пред председателя на LIBE: България работи усилено по темата с борбата с корупцията . 21| 5236 |19.01.2022 Борисов критикува, докато Радев полага клетва: Вместо да работим с милиарди, ние седим и чегъртаме ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads