Реклама / Ads
47| 7795 |29.05.2013 НОВИНИ

А. Клисарова: Не може да забраним да се изучава турски език

.
Анелия Клисарова
Всеки може да говори и друг език, който иска английски, който иска турски, както има Немска гимназия, дословно обяви новият образователен шеф.
 

Не може да забраним да се изучава турски език, но това не може да бъде в задължителната програма, заяви новият министър на образованието проф. Анелия Клисарова по темата за образование на майчин език. Не мисля, че това трябва да бъде проблем, има си официален език в България, на който трябва да се говори. Разбира се, че всеки може да говори и друг език, който иска английски, който иска турски, както има Немска гимназия, заяви още тя.

Клисарова ще разчита на екипите в Министерството на образованието. Ще има зам.–министър за средното образование, на когото ще разчитам много, но ще се постарая и самата аз да вляза в проблемите. Кой ще е той, все още не е уточнено. Искам да навляза, да се запозная първо с нещата, и след 2 седмици, ще мога да бъда много по-точна и по-ясна, в това, което ще предприема в следващите си стъпки, добави тя и каза, че приоритет през лятото за средното образование ще бъде подготовката за новата учебна година, така че на 15 септември децата да отидат на училище усмихнати и щастливи.

Проф. Клисарова била от квотата на БСП, без да е партиен член, а депутат от гражданската квота. 

Смятам да следвам социалната политика, която води БСП, защото в програмата на БСП образованието, както и здравеопазването, са едни от приоритетите. Ще искам да повиша качеството на образованието и децата, които завършват и средно и висше образование, да бъдат на много високо ниво, и да могат да се реализират в практиката. Много ми харесва програмата, която започна Европейския съюз, обърната към младежите, която предвижда назначаване на работа до 1 месец на хора, завършили средно или висше образование, за която ще има доста финансови средства. Надявам се, че ще може да използваме и еврофондовете, добави Клисарова. 

Не съм прочела още декларацията за конфликт на интереси, но ще я видя, съобщи още тя. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 6093 |26.05.2013 Лиляна Павлова: Някой ден може да има коалиция между ГЕРБ и БСП . 33| 5539 |21.05.2013 Стефан Данаилов: Вече не можем да отлагаме общественото лечение . 18| 4951 |20.05.2013 Яне Янев: Не може Турция да избира мандатите в София и Враца . 8| 6720 |18.05.2013 Министърът на транспорта: Можем да отговорим с ответни мерки на Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads