Реклама / Ads
8| 4916 |26.11.2018 НОВИНИ

Кметът на Гоце Делчев: Необходима е революция в доходите на хората

.
Владимир Москов
Мога да кажа, че ако не се направи революция в доходите, колкото и смело да звучи, ще загубим още потенциал в България. Говоря за хора, които могат да работят за страната ни, а не да работят за чужди икономики. Това заявява кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.
 

Смятам, че протестите ще доведат до по-добро управление. Хората искат спокойствие, сигурност, по-високи доходи. Сега колкото и да се оправдаваме, че няма пари, че такава е икономиката, то как се справят в Гърция, в Румъния, въпреки че и там има протести, но за друго. Знаем, че там доходите не са проблем в момента. У нас основният проблем е да има диалог с хората, а вторият голям проблем са доходите, тъй като много хора мизерстват. Колкото и да говорим, че много българи пътуват към Гърция, към чужбина, пътуват от зор повечето. Колко хора пътуват за Гърция? От 7 милиона души някъде към 300 000 души, това ли е цялото население на държавата? , казва още той в интервю за ilindenpres.bg


Побратимени сме с италиански град, бяхме на посещение да обсъдим проекти, по които искаме да кандидатстваме. Пътувахме с нискотарифна линия. С нас пътува и цветът на нацията, млади хора, които отиват да работят в Италия, Испания, Португалия. Ние бяхме най-възрастните в самолета. Това ми направи впечатление. Същото е и като пътувам в други посоки, в самолетите е пълно с българи, които отиват да работят в чужбина. Затова трябва да има революция в доходите, тук да има работа, може някои от нещата тук да се правят, посочи той.

 

Бизнесът малко трябва да се бръкне, държавата да подпомогне бизнеса. Да се види какви регулации да се въведат, за да се вдигнат доходите. Не съм голям експерт, но от опита, който имам, без вдигане на доходите ще продължим да се мъчим. Много хора получават много ниски заплати за труда, който полагат. Има и такива, които получават високи заплати и могат да пътуват до Гърция и могат да си позволят една седмица почивка там. Но и това не е кой знае какъв лукс. Но веднага се говори колко много българи ходят на почивка, смята кметът.

 

Има големи резерви в държавата, които могат да се изполват разумно при едно преструктуриране на средства и в един реален диалог с бизнеса. Могат да се намерят решения. Да се дадат стимули за бизнеса, който да вдигне доходите. Има все още и много сива икономика. Сега се появяват тези проблеми и в нашата община. Знаете преди години колко много гръцки фирми бяха тук, хората тогава получаваха високи заплати, но на ниско осигуряване. И в момента получават ниски пенсии, казва още Москов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7958 |16.11.2018 Първо във Фрог: Кметът на „Младост” уволни двама свои заместници, те го дават на съд . 2| 3831 |12.11.2018 Кметът на Калофер: Протестът срещу бедността е спонтанен . 7| 3804 |12.11.2018 Димитър Делчев: Десните хора трябва да се обединят, предсрочни избори ще има . 7| 4258 |25.10.2018 Кметът на “Младост” отрече Иванчева да му е оказвала натиск

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads