Реклама / Ads
0| 3514 |30.06.2021 НОВИНИ

Кои са четвъртфиналистите на Евро 2020?

.
Източник: БГНЕС
Украйна се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол, след като резервата Артьом Довбик се разписа в самия край на второто продължение. Отборът на Андрий Шевченко спечели с 2:1 срещу Швеция и ще се изправи срещу Англия в битка за място на полуфиналите.
 

Олександър Зинченко откри резултата в 27-ата минута, а малко преди почивката Емил Форшберг изравни. След почивката нямаше голове, но Форшберг на два пъти удари гредите, а удар на Сидорчук също срещна гредата.

 

И двата отбора започнаха доста предпазливо срещата, но въпреки това се стигна до опасни ситуации и пред двете врати в първите минути. Скандинавците първи застрашиха Бушчан и на няколко пъти бранители на Украйна трябваше отчаяно да блокират удари. В деветата минута обаче контраата на тима на Шевченко можеше да доведе до гол. Шапаренко обаче не успя да отправи добър изстрел. Малко по-късно Яремчук стреля от добра позиция, но Олсен се намеси добре.

 

Атаките на шведите изглеждаха по-опасни. В 18-ата минута Кулушевски бе изведен от дясно и имаше пространство да центрира. Той потърси Форшберг в наказателното поле, но топката бе висока и авторът на три попадения от началото на турнира можеше само да докосне топката с глава. Секунди по-късно Исак имаше прекрасен шанс, но стреля покрай вратата.

 

В 27-ата минута великолепна атака на украинците доведе до първия гол в мача. Нападението започна с прекрасно подаване на Степаненко, след това топката стигна до Ярмоленко, който с елегантно отиграване намери Зинченко, а играчът на Манчестър Сити разстреля Олсен.

 

Шведите можеха бързо да отговорят. Себастиан Ларсон опита да изненада Бушчан с удар от 35 метра от пряк свободен удар. Вратарят обаче покри близкия си ъгъл и изби топката. На пръв поглед изглеждаше, че скандинавците имат по-голям контрол върху случващото се на терена, но по-опасните ситуации бяха пред тяхната врата. В 32-ата минута Ярмоленко получи възможност да стреля, но прати топката над вратата.

 

Малко преди почивката отборът на Яне Андерсон стигна до изравняване, а голмайсторът бе познатият реализатор на Швеция Емил Форшберг. Халфът получи топката от Исак и отправи силен удар, топката се отклони в Забарний и не остави шансове на Бушчан. За Форшберг това е четвърти гол на Европейското първенство.

 

Малко преди почивката отборът на Яне Андерсон стигна до изравняване, а голмайсторът бе познатият реализатор на Швеция Емил Форшберг. Халфът получи топката от Исак и отправи силен удар, топката се отклони в Забарний и не остави шансове на Бушчан. За Форшберг това е четвърти гол на Европейското първенство.

 

Форшберг продължаваше да е най-голямата опасност за защитата на тима на Шевченко. В 69-ата минута той за втори път нацели гредата. Той получи пространство за изстрел и отправи топката прекрасно към вратата, но тя се удари в горната греда.

 

С наближаването на края на срещата двата тима започнаха да действат все по-предпазливо, тъй като на този етап всяка грешка би била фатална. Минута преди края шведите все пак можеха да стигнат до попадение. Великолепно подаване на Екдал изведе Кулушевски зад защитата. Забарний бе на точното място и успя да блокира удара.

 

Стигна до продължения, в които предпазливата игра продължи. Двамата треньори извършиха поредица от смени, а в 98-ата минута Швеция остана с човек по-малко. Опасно влизане на Даниелсон срещу Беседин доведе до червен картон, който бе показан след разглеждане на ситуацията с ВАР.

Украинците имаха предимство през второто продължение, докато съперникът предимно се защитаваше, но го правеше с всички сили и не позволяваше на съперника да стига до опасни ситуации пред Олсен. Към края натискът на отбора на Андрий Шевченко се увеличи и това даде резултат в добавеното време. Хубаво центриране на Зинченко бе засечено от влезлия като резерва Довбик. Ударът му с глава прати топката покрай вратаря и донесе победата на Украйна.

 

В другия мач снощи Англия надви на Германия с 2:0.

 

След изиграването и на последните две срещи от 1/8-финалната фаза на Евро 2020 днес, вече са ясни имената на осемте отбора, които остават в битката за трофея, както и двойките, които се оформиха на 1/4-финалите.

 

Ето кои са четвъртфиналистите на Евро 2020:

 

На 2 юли:

от 19:00 часа - Швейцария - Испания

от 22:00 часа - Белгия - Италия

 

3 юли:

от 19:00 часа - Чехия - Дания

от 22:00 часа - Украйна - Англия

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4003 |29.06.2021 Орязват еврофинансирането за София с 200 млн. лв. Парите трябват за образование и здраве . 3| 3190 |29.06.2021 ЕП и председателството на Съвета на ЕС постигна предварително споразумение за приемането на регулация за новата Европейска агенция по убежището . 4| 3278 |29.06.2021 Секс ембарго провалило французите на ЕВРО 2020 ? . 8| 3188 |28.06.2021 Ангел Кунчев: ”Делта” ще бъде доминиращ в цяла Европа до края на лятото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads