Реклама / Ads
3| 7528 |19.11.2023 НОВИНИ

Колко ще ни струва тази зима киселото зеле

.
Кисело зеле
Зимата почти дойде и не трябва да забравяме, че точно сега е моментът да сложим зелето в бидоните. Цената му тази година надхвърля лев за килограм, но пък всички сме чували за чудните качества на зелевия сок и за вкусотиите, които се приготвят от зелевите листа.
 

Всяка година Галка Димитрова от монтанското село Студено буче подготвя два бидона със зеле за зимата. Произвежда го сама в градината у дома.

"Домашното зеле е най-добро, защото е по-леко, плътността не е като на купеното. То има голяма плътност и самото зеле по-бавно втасва", каза жената пред Нова телевизия.

 

В бидона се побират около 15 зелки.

 

"Хубаво почистваме от листата. Прави се разрез на всяка зелка и в нея се поставя морска сол. Слагам корен от джинджифил, корен от хрян и 2-3 кочана царевица. Моят мъж го претака поне един месец всеки ден", обясни Галка Димитрова.

 

Актрисата Мария Каварджикова предлага и своята рецепта без претакане. За целта, след като сме наредили и солили зелето, трябва да завием бидона с найлон и около гърлото му да се навие тиксо. Завива с одеяло или чувал. Така стои 40 дни и резултатът според нея е отлично втасало зеле с бистър сок.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8469 |19.11.2023 Радослав Рибарски, ПП-ДБ: След вота на недоверие, в сряда, излизаме от задънената улица . 11| 3011 |19.11.2023 Лидерите на "Продължаваме промяната" се срещат с новите кметове . 29| 5712 |19.11.2023 Христо Иванов: Много от инициаторите на вота палят свещи в Руската църква правителството да остане . 39| 7784 |19.11.2023 Тодор Тагарев се обяви като вреден за руските интереси в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads