Реклама / Ads
9| 4944 |29.10.2009 НОВИНИ

Конфликтът ДАНС пращал топката в полето на ГЕРБ

.
ДАНС била създадена като оръжие на Станишев срещу Петков, обяви десният експерт Иво Цанев; редът обича тишината, напомни левият експерт Тихомир Стойчев.
 

Срамуваме се като гражданин от справките, докладите и битката, която се води в медиите, обявиха по БТВ  експертите Тихомир Стойчев, оглавявал ЦСБОП преди години и Иво Цанев, които минават за едни от създателите на ДАНС.

В съзнанието на младото поколение сега у нас тези служби са равносилни на мафиотски кръг. Кои са тогава хората, които трябва да въдворяват ред в страната. И двата кръга - около Драшков и около Сертов и Гамизов имат вина за настоящето положение каза десният експерт Цанев. В ДАНС се направи "копи и пейст" от НСБОП, което доведе до ревност между служителите, а Р. Петков започна от самото начало да работи срещу службата. Проблем е да се дават милиони от изтънелия бюджет за разговори, които не са секретни.

Емоционалното изказване на премиера не води до добро, агенцията не трябва да се закрива, обяви Иво Цанев.

Обществото ни боледува отдавна, затова и междуличностните конфликти засягат и службите, установи левият експерт Стойчев. Защо се допуска сега напрежението да ескалира по този начин, запита той. Защо мислите, че в БСП има само две лобита; с кумеца ми Цвятко Цветков ние се шегуваме, че създаваме фенклуб на Татяна Дончева, разказа Стойчев, който не познавал Гамизов. Трябва да се изолират кръговете на влияние и всички да работят в името на националния интерес.

Конфликтът няма да е просто с нулев резултат, а с отрицателен знак за участниците в него. Сега топката е ръцете на онези, които спечелиха последните избори, конкретизира Стойчев.

Цанев каза, че лобитата в управлението на Тройната коалиция създавали своя агенция, на ниво политическа идея ДАНС била оръжие на Станишев срещу Петков.

Редът обича тишината, напомни Стойчев и отрече да е създател на сайта "Опасните". Нека в условията на тишината на реда да се открият онези, които пребиха Огнян Стефанов, призова той. Стойчев отказа да определи създаването на ДАНС като рожба на конфликта Станишев- Петков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6827 |28.10.2009 Структури на ДАНС работели като улични банди . 2| 4932 |27.10.2009 Борисов отзовава Сертов заради хаоса в ДАНС . 27| 5153 |26.10.2009 Б. Борисов: Ще закрия ДАНС . 8| 5321 |26.10.2009 От "такава" ДАНС нямало нужда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads