Реклама / Ads
14| 5188 |20.02.2015 НОВИНИ

Константинов за незаконната сеч: Башибозушка история, озверяла банда

.
Михаил Константинов
Озверяла банда, изгубила човешкия си облик, сече българските гори. Нямам думи за това, което се случва. Заливат ни с фалшиви статистики. Абсолютно неверни са данните за количествата изсечени гори. Те са по пет от това, което се обявява, възмути се по БТВ математикът проф. Михаил Константинов.
 

Този, който лъже, или е купен, или е заплашен или не знае какво говори. Хората реват по телефона, това е башибозушка история, каквато е имало по времето на турското робство, добави той.

 

Трябва да има активна гражданска позиция, хората знаят кой сече по места. Не може да има полицай до всяко дърво и камера до всеки съдия, за да го хванат в корупция, каза предприемачът Красимир Дачев по темата за дървената мафия. Но добави, че не бива да ставаме ултраси, гората трябвало да се прочиства. Не бива да хвърляме цялата вина върху това, че няма гора за наводненията, както се прави напоследък.

 

Има една фактура, с която се сече 10 пъти. Един от ефективните начини е да се контролира износът на дървесина. През пристанищата ни излизат десетки кубици дървесина, каза Константинов.

 

Няма как да се слага полицай до всяко дърво, репликира Дачев. Српоред него не трябва да стигаме до крайности, защото гората трябвало да се прочисти, за да бъде здрава. Тази санитарна сеч трябва да се върши разумно, в България не се сече хармонично, обясни той.


Нека да кажа на местните хора, че те повече няма да имат вода, коментира Константинов по повод репортаж за разрешена сеч на Витоша. Сече се гората около селото, защото до там има път. След това идват пороите и няма кой да ги спре. Ако това не се спре, ще заприличаме на Северна Гърция и Анадола. В Сахара е било рай, но такива малоумни са изсекли горите и сега виждате в какво се е превърнала. Всеки има дълг към гората. Няма невинна партия, всеки, който е бил на власт в последните години е взимал пари от гората. Проблемът е, че в последните години тя е истерична, аргументира се той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4960 |09.02.2015 МЗХ: Незаконната сеч не е причина за наводнения и свлачища . 18| 7543 |06.02.2015 Проф.Константинов: Оглушително мълчание на министерството на замеделието за горите . 8| 5528 |05.02.2015 Проф. Константинов: Мафия на най-високи нива сече ужасяващо и незаконно . 13| 5693 |04.02.2015 Проф. Константинов: Дървената мафия ще ни удави, ако не я спрем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads