Реклама / Ads
32| 3841 |09.04.2021 НОВИНИ

М. Константинов: Нищо на никого не помагаме. Това е като фабрика за колбаси – вкарвате прасета, изкарвате колбаси

.
Проф. Михаил Константинов Източник: стопкадър, Nova News
Ние нищо на никого не помагаме. Това е като фабрика за колбаси – вкарвате прасета, изкарвате колбаси. На национално ниво разпределението е абсолютно пропорционално. Така шефът на борда на „Информационно обслужване“ Михаил Константинов описа отминалия преди дни парламентарен вот.
 

Интересно, изборите ли са фабрика, политиците ли са прасета?

 

„Имаме уникална система за обработка на информацията, по света няма такава система. Всеки, който твърди, че „Информационно обслужване“ манипулира резултатите или е лъжец, или не разбира нищо. Може и да е комбинация от двете“, побърза да се защити той в ефира на Нова Нюз.

 

По думите на тези избори работата по обработката на резултатите била четири пъти повече отколкото на предишните парламентарни избори през 2017 г.

 

„С второто вкарване и с грешките работихме с 13 млн. числа, а на предишните избори – с 3 млн. числа“, добави председателят на борда на „Информационно обслужване“.

 

„В България действа т.нар. двойна пропорционална система, като веднъж разпределението е на национално ново. В момента тежестта на един мандат, „цената“ му е около 11 000 гласа“, обясни още той.

 

По думите му задължително трябва да се въведе активна регистрация.

 

„Политиците периодично се сещат за това и после го забравят. Гарантирам, че и сега ще го забравят до следващите избори“, посочи проф. Михаил Константинов.

 

„В момента над Черноморието надвисва война. България ще бъде пряк участник. България влиза във война. България е член на НАТО и е там, където се намира войната. В такава ситуация е престъпление да нямаме правителство. Нека да има правителство. Теснопартийните въпроси нямат значение. Всички трябва да бъдем единни и да посрещнем предизвикателството, което ни очаква. Премиер трябва да бъде човек, който е приет от обществото и от политическата класа, и който да преведе страната през бурята, през която трябва да преминем“, изказа се той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6228 |06.04.2021 Соня Момчилова: Вече нищо няма да е същото на политическия ландшафт . 29| 7120 |05.04.2021 Адв. Хаджигенов: Нищо свързано с Борисов не можем да подкрепим, освен да пуснем водата след него . 21| 4296 |30.03.2021 Захарова след непослушният Курц: Унищожиха мита за агресивната Русия . 1| 3287 |29.03.2021 Проф. Дичев: По телевизиите текат предизборни монолози. Политиците се замерят с някакви листове, накрая ние нищо не разбираме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads