Реклама / Ads
17| 4424 |31.08.2020 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Само машинното гласуване е гаранция за честни избори

.
Корнелия Нинова
БСП сме парламентарната гаранция за машинно гласуване
 

В основен въпрос на деня се превръща въвеждането на машинното гласуване, заяви Корнелия Нинова пред социалисти от районите „Сердика“, „Средец“, “Илинден“, „Надежда“ и „Оборище“ в столицата.


„Ниското доверието в изборния процес, световния рекорд по невалидни бюлетини, фалшификациите правят решаването му още по-важно“, категорична бе Корнелия Нинова пред пълната зала на Дом на културата „Искър“. Тя припомни, че машинното гласуване е въведено в законодателството, остават няколко детайли и спиране на пречките от страна на управляващите, за да стане реалност. Нинова заяви: „Управляващите саботират процеса“.


Лидерът на БСП подчерта: „Протестите, усилията на цялото общество няма да имат смисъл без гаранции за провеждането на честни избори, които да покажат по демократичен начин предпочитанията на избирателите. Това е начин и да ги върнем в избирателните секции“.


Нинова призова всички, които искат промяна, прозрачност и върховенство на закона да се обединят около единствената реална възможност за провеждаване на честен вот, който впоследствие и да е легитимен. Машините са средство това да се случи.


Председателят на БСП апелира към протестиращите във всички градове да издигнат машинното гласуване като едно от основните си искания и посочи: „БСП е институционалната гаранция в парламента за провеждането на честен вот чрез бързото въвеждане на машинния вот преди изборите. Гарантирането на честни избори е единственият път към промяна“.


Пред социалистите от тези няколко района, оказали пълна подкрепа Корнелия Нинова по време на срещата, тя призова още: „Да обединим енергията на протестите с нашата парламентарна вътре в НС и да се борим за това. Нито протестът, нито нашата категоричност ще имат смисъл ако не извоюваме честни избори“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 7669 |31.08.2020 Томислав Дончев: Оставането на правителството носи само щети, тази седмица ще има новини . 11| 5594 |30.08.2020 Корнелия Нинова: Чрез прекия избор трябва да спрем опитите за овладяване на партията . 20| 5627 |30.08.2020 Явор Божанков: Подкрепям Корнелия Нинова, защото изчисти БСП от зависимостите на ГЕРБ и ДПС . 4| 4609 |30.08.2020 Ще стигне ли 700 млн евро цената на Меси или ще остане ”само” 250 милиона?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads